• home
 • video
 • pas verschenen

  Tielemans over crisis: "Natuurlijk is Henry ook wel een beetje geschrokken"

  Tielemans en Henry bij de Duivels, nu werken ze samen bij Monaco.

  Youri Tielemans (21) kan bij de Rode Duivels de zorgen van bij zijn club Monaco even aan de kant schuiven. "Die nederlaag tegen Club was het dieptepunt", vertelt Tielemans over de penibele situatie van Monaco.

  "Dit heb ik nog nooit meegemaakt"

  Youri Tielemans heeft met Monaco dit seizoen nog maar 7 punten gesprokkeld. "Het is heel lastig om altijd maar te verliezen", vertelde de Rode Duivel vanmiddag.

   

  Bij de Duivels, bij Anderlecht en in zijn eerste seizoen bij Monaco speelde Tielemans altijd voor de prijzen. "Dit heb ik dan ook nog nooit eerder meegemaakt. Het is een moeilijke situatie, maar het is wel leerrijk. We hebben gewoon één zege nodig om uit deze negatieve periode te geraken."

   

  Tegen Club Brugge in de Champions League en tegen PSG in de competitie werd met 0-4 verloren. "Die match tegen Club was wel het dieptepunt. Vaak zie je dat we goed beginnen aan een match, maar na een tegendoelpunt lukt het niet meer."

   

  Er wordt ook naar Tielemans gekeken om de ploeg uit het slop te halen. "Ik voel me niet te jong om het elftal te dragen en probeer de jongens telkens op sleeptouw te nemen door veel te praten. Het is niet eenvoudig, want we zitten met veel geblesseerden en daarnaast moeten er nieuwe en jonge spelers ingepast worden. Dat vraagt tijd. Bij de nationale ploeg is dat anders: daar zitten de automatismen er al jaren in."

  "Henry is ontgoocheld over de situatie"

  Ook Thierry Henry, die zijn rol bij de Duivels opgaf voor Monaco, krijgt de club maar niet op de rails. "Hij is natuurlijk een beetje geschrokken omdat de resultaten maar niet komen. Tijdens de wedstrijd blokkeert alles."

   

  "Hij is ontgoocheld over de situatie, maar hij is tevreden over de werkhouding van de spelers. Het is vooral een kwestie van concentratie en vertrouwen. Ik probeer veel naar hem te luisteren: naast het veld is hij "cool", op het veld is het werken geblazen."