• home
 • video
 • pas verschenen

  "Spoedoverleg van de Pro League wordt op de valreep geannuleerd"

  Pierre François.

  Pierre François ligt onder vuur.

  De Raad van Bestuur van de Pro League zou woensdag spoedoverleg plegen, maar dat werd vanavond op de valreep nog afgelast. Een griepje bij voorzitter Marc Coucke zou roet in het eten gooien.

  De spoedvergadering was gepland nadat uit documenten van Football Leaks was gelekt dat Pierre François, CEO van de Pro League, op de hoogte was dat spelersmakelaar Pini Zahavi achter de schermen de touwtjes in handen had bij Moeskroen. 

   

  Dat mag niet volgens het reglement van de KBVB, maar Moeskroen kreeg de voorbije jaren telkens een licentie. Tot grote frustratie van onder meer OH Leuven, Westerlo en KV Mechelen, die ondanks meerdere procedures hun slag niet konden thuishalen.

   

  Die clubs spelen intussen in 1B en zouden donderdag samenzitten om een gezamenlijk standpunt in te nemen. De Pro League wilde op die meeting anticiperen door zelf een bijeenkomst van de raad van bestuur te organiseren. Die zou woensdag plaatsvinden, maar volgens persagentschap Belga werd de meeting afgelast. "Naar verluidt omdat voorzitter Marc Coucke geveld zou zijn door de griep", klinkt het.