• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlandse vrouwen plaatsen zich wel voor het WK

  Miedema maakt het enige Nederlandse doelpunt in de terugmatch.

  De Nederlandse voetbalvrouwen doen volgend jaar mee aan het WK in Frankrijk. Zelfs in ondertal bleven de Leeuwinnen makkelijk overeind tijdens de return in de finale van de play-offs tegen Zwitserland: 1-1. De opgebouwde voorsprong uit de heenmatch (3-0) kwam geen moment in gevaar.

  Al na 6 minuten moesten de Nederlanders met z'n tienen voort. Aanvoerster Dekker had aan de noodrem getrokken toen Bachmann was doorgebroken.

   

  Toch kwamen de tien Leeuwinnen nauwelijks in de problemen in het mistige Zwitserland. Miedema maakte kort na rust aan het laatste restje onzekerheid een einde door Oranje op voorsprong te schieten. Zwitserland kwam nog langszij via Coumba Sow, maar toen was de strijd al lang beslist.

   

  Het WK vindt van 7 juni tot 7 juli in Frankrijk plaats. Naast gastland Frankrijk zijn Spanje, Italië, Engeland, Schotland, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Europese vertegenwoordigers. België werd in de halve finale van de play-offs uitgeschakeld door Zwitserland.