• home
 • video
 • pas verschenen

  Mbappé over 180 miljoen euro: "Dat is echt onfatsoenlijk veel"

  Kylian Mbappé.

  Kylian Mbappé schittert bij PSG.

  Kylian Mbappé is nog maar 19 jaar, maar rond de Franse tiener hangt wel al een prijskaartje van liefst 180 miljoen euro. Dat bedrag doet ook de PSG-spits duizelen. "Het is onfatsoenlijk, maar zo werkt het voetbal."

  De ster van Kylian Mbappé begon enkele jaren geleden bij AS Monaco te fonkelen en PSG twijfelde niet al te lang om de portefeuille boven te halen om de tiener naar de Franse hoofdstad te lokken.

   

  PSG legde 180 miljoen euro op tafel en de martkwaarde van Mbappé zou intussen zelfs toegenomen zijn tot 245 miljoen euro. "Een transfersom van 180 miljoen euro, daar had ik als kind nooit aan gedacht", bekent Mbappé bij het Zwitserse RTS.

   

  "Dat is echt onfatsoenlijk veel voor mij, iemand die uit een vrij bescheiden familie komt. Ik besef dat het aanstootgevend is, maar zo werkt de markt en zo werkt het voetbal. Ik zal zelf niet voor een revolutie in het voetbal zorgen. Ik zit in een systeem. Dat moet je respecteren."

  "Je moet nog een beetje kinds blijven"

  Ondanks het torenhoge verwachtingspatroon lijkt Kylian Mbappé zonder zorgen op het veld te staan. "Je moet nog een beetje kinds blijven. Het is niet slecht om af en toe niet te volwassen te zijn. Er is zoveel druk dat een beetje plezier geen kwaad kan."