• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere over Tafi: "Ik dacht dat hij koorts had of gek was geworden"

  Lefevere wil niet 1 van zijn 7 dure plaatsen opofferen voor Tafi.

  Quick Step-baas Patrick Lefevere was er in 1999 bij toen zijn poulain Andrea Tafi zegevierde in Parijs-Roubaix. 20 jaar na zijn overwinning wil de Italiaan, 52 ondertussen, nog eens over de Franse kasseien dokkeren. "Ook een 90-jarige kan starten in Parijs-Roubaix, maar hoelang houdt hij het vol", vraagt zijn toenmalige manager zich af.

  Andrea Tafi heeft naar eigen zeggen een team gevonden dat zijn droom werkelijkheid wil maken: 20 jaar na zijn prestigieuze overwinning in Roubaix nog eens door De Hel van het Noorden fietsen

   

  Bij Quick Step zijn de plaatsjes te duur om de Italiaan te laten deelnemen aan Parijs-Roubaix. "We dachten allemaal dat hij koorts had of gek was geworden", grapt manager Patrick Lefevere bij CyclingNews. "Ik begrijp het niet."

   

  "Tafi vroeg me half lachend, half serieus of mijn team geïnteresseerd is, maar het is nu al een heuse strijd om de zeven beschikbare plaatsen. Ik wil niet investeren in een project enkel voor publiciteit. Maar hopelijk vindt hij een andere manier."

   

  "Ook een 90-jarige kan aan de start komen van Parijs-Roubaix, maar ik weet niet hoelang die in het peloton zou kunnen blijven. Ik heb geen idee hoelang Tafi het zal volhouden."

   

  Leuk detail: in 1999 stond Tafi op het podium met Wilfried Peeters en Tom Steels, nu allebei rechterhanden van Lefevere bij Quick Step.

  Wilfried Peeters, Andrea Tafi en Tom Steels

  1999: Andrea Tafi (m) wint Parijs-Roubaix voor ploegmaats Wilfried Peeters (l) en Tom Steels (r).