Kortrijk-fan excuseert zich bij Mpoku voor racistische zaken, excuses aanvaard

"Geen probleem", antwoordt Paul-José Mpoku op het Instagrambericht.

De zege van Standard bij Kortrijk kreeg nog een wrange nasmaak voor Paul-José Mpoku. De speler van Standard, die de 0-2-eindcijfers neerzette vanaf de stip, werd racistisch bejegend door een Kortrijk-fan. De man in kwestie schreef een sorrybetuiging op de sociale media van Mpoku.

Mpoku speelde bij zijn terugkeer uit blessure een belangrijke rol bij Standard en had een groot aandeel in de uitzege. Niet iedereen kon de prestatie van Mpoku evenwel waarderen, één iemand ging over de schreef. De Congolees-Belgische voetballer wees de persoon in kwestie in de tribune aan.

 

Die verontschuldigde zich de dag nadien in het Engels: "Hallo polo, ik wil me verontschuldigen voor wat ik gisteren deed. Ik ben die man die je op het einde van de match aan het zoeken was voor die "aapzaken", de man naar wie je wees. Ik ben er zeker van dat je weet wie ik ben."

 

"Ik voel me heel schuldig over wat ik deed. Ik zag de krantenartikels over de racistische zaken. Maar ik ben geen racist, er waren gewoon zo veel emoties na de wedstrijd waarin Kortrijk zo veel beter was..."

 

Waarna hij afsloot met lof: "Je ben een geweldige speler, blijf jezelf en doe voort! Excuse-moi!", gevolgd door een vlam- en voetbalemoticon. (Lees de reactie van Mpoku onder de foto)

Mpoku: "Iedereen maakt fouten, maar erken ze en maak ze niet opnieuw"

Mpoku, die heel gelovig is, waardeerde de verontschuldiging en vergaf de man meteen: "Geen probleem", postte hij over de boodschap op zijn Instagram. "We maken allemaal fouten. Het belangrijkste is om je fout te erkennen en ze niet meer opnieuw te maken."

Kortrijk veroordeelt racisme

Kortrijk reageerde gisteravond ook al kort op de berichtgeving in de pers: "Kortrijk wil nogmaals heel duidelijk stellen dat het elke vorm van racisme afkeurt en veroordeelt, altijd en overal."

 

"Indien zou blijken dat "supporters" zich schuldig gemaakt hebben aan enige vorm van racisme, dan zal de club hiertegen hard optreden. Samen met de andere clubs zetten we ons verder in voor positief supporteren in stadions, waar racisme te allen tijde geweerd wordt.