• home
 • video
 • pas verschenen

  Kimberly Buys: "Ga toch door tot Tokio 2020"

  Kimberly Buys

  Op de Europese Kampioenschappen zwom Kimberly Buys als enige Belgische naar een medaille.

  Kimberly Buys is door Sport Vlaanderen uitgenodigd om op 13 december de al of niet verlenging van haar topsportcontract te komen bespreken. Voor zichzelf heeft de 29-jarige zwemster al beslist dat ze wil doorgaan tot de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

  Op de Europese Kampioenschappen stelde Sport Vlaanderen een finaleplaats op de 100 meter vlinderslag voorop om haar contract als topsportster te kunnen verlengen. Dat lukte Kimberly Buys niet. Ze zwom wel naar brons op de 50 meter vlinderslag, maar dat is geen olympisch nummer.

   

  "Na het EK in Glasgow zat ik met mezelf in de knoei en heb ik mij de vraag gesteld of ik nog zin had om door te gaan", vertelt Buys. "Gelukkig hebben de Wereldbekerwedstrijden voor een antwoord gezorgd."

   

  "De eerste twee wedstrijden waren nog in groot bad en daarin zwom ik telkens tijden die me in de finale van het EK hadden doen belanden. Bedenk daarbij dat ik op dat moment niet meer in topvorm was. In theorie zou ik dus aan de voorwaarde van Sport Vlaanderen kunnen voldoen", redeneert de zwemster.

   

  "Tijdens die WB-wedstrijden heb ik ervaren dat ik nog heel graag race tegen de wereldtoppers en dat ik daarbij best goed voor de dag kom. Vooral die goesting heeft me doen besluiten dat ik nog doorga tot de Olympische Spelen van Tokio 2020", besluit Buys.

  Tijdens die WB-wedstrijden heb ik ervaren dat ik nog heel graag race tegen de wereldtoppers en dat ik daarbij best goed voor de dag kom.

  Kimberly Buys

  VIDEO: Kimberly Buys zwemt naar EK-brons

  Op de Europese kampioenschappen vorige zomer was Kimberly Buys de enige Belgische die naar een medaille zwom. Op de 50 meter vlinderslag sprintte ze naar brons.