• home
 • video
 • pas verschenen

  Joe Cole hangt voetbalschoenen aan de haak en mikt op carrière als coach

  Joe Cole speelde 7 seizoenen voor Chelsea, goed voor 3 landstitels.

  Voormalig Engels international Joe Cole (37) zet een punt achter zijn carrière. Na avonturen bij onder meer Chelsea, Liverpool en Aston Villa hoopt de middenvelder het te maken als coach.

  Joe Cole, net 37, houdt het na 714 wedstrijden voor bekeken als voetballer. De middenvelder maakte als 17-jarige al indruk bij West Ham United, waar hij zijn opleiding had genoten. Pas na de degradatie in 2003 koos hij voor een avontuur bij Chelsea.

   

  Cole zou uiteindelijk 7 seizoenen het mooie weer maken op Stamford Bridge, goed voor drie landstitels, twee keer de FA Cup en één keer de League Cup. Daarna schreef hij nog hoofdstukken bij Liverpool, Lille (samen met Eden Hazard), Aston Villa en Coventry. Sinds 2016 vertoeft Cole in de Amerikaanse United Soccer League bij de Tampa Bay Rowdies.

   

  Als lid van de Engelse "gouden generatie", met onder anderen David Beckham, Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Paul Scholes, Steven Gerrard, John Terry en Frank Lampard, speelde hij 3 WK's. Hij scoorde 10 keer in 56 interlands.

   

  "Het is een droom die uitgekomen is", zei Cole in een persbericht. "Ik hoop dat de komende twee decennia even speciaal zullen zijn als mijn laatste twintig jaar als profvoetballer." Cole wil nog geen afscheid nemen van de voetbalwereld, want hij heeft zijn zinnen gezet op een carrière als coach.