• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard: "Ik concentreer me nu op Chelsea. Over 7 à 8 maanden zien we wel"

  Eden Hazard

  Eden Hazard: "Sarri heeft dezelfde voetbalfilosofie als ik."

  Real Madrid is even niet aan de orde voor Eden Hazard. De nummer 10 voelt zich weer in zijn element bij Chelsea. Dat vertelt hij in een interview met Sporza. Ook de Football Leaks en zijn broer Kylian Hazard komen aan bod.

  "Sarri denkt ook altijd aan de bal"

  Na een uitmuntend WK leek Eden Hazard op weg naar Real Madrid. Die transfer ging niet door. De Rode Duivel bleef bij Chelsea, waar hij het onder de nieuwe coach Maurizio Sarri weer erg naar zijn zin heeft.

   

  "De coach heeft dezelfde voetbalfilosofie als ik. Hij denkt altijd aan de bal", vertelt Hazard in een interview met Sporza. "Hoe wij als spelers denken over voetbal, dat is ook zijn manier van denken."


  "Als je ziet hoe Napoli speelt, dan is dat dankzij Sarri. Zijn stijl zie je nu ook bij Chelsea terug. Hij heeft ook spelers aangebracht die in het systeem passen (zoals Kovacic en Jorginho, red). Dus ja, we zijn heel tevreden, we spelen goed voetbal."

   

  Een transfer naar Real is momenteel dan ook niet aan de orde voor Hazard. Of wel? "Ik denk nu alleen aan Chelsea", antwoordt Hazard met een lachje. "De competitie duurt nog 7 tot 8 maanden. Daarna zie ik wel wat er gebeurt."

  Maurizio Sarri en Eden Hazard

  Chelsea-coach Maurizio Sarri en Eden Hazard.

  "Lees Football Leaks ook"

  De voorbije weken heeft u heel wat verhalen uit Football Leaks kunnen lezen. Ook Eden Hazard volgt de onthullingen op de voet. "Ik probeer de berichten allemaal te lezen. Elke dag is er weer iets nieuws", weet hij.

   

  "Ik ben graag op de hoogte en als ik kan helpen, wil ik dat ook doen, maar ik concentreer me hoofdzakelijk op mijn job op het terrein. Als speler heb je niet de mogelijkheden om het voetbal uit te zuiveren, er zijn anderen die dat wel kunnen."

   

  "Football Leaks is niet alleen een probleem van makelaars, maar van voetbal in het algemeen", vindt de aanvoerder van de Rode Duivels. "Natuurlijk ben ik voorstander om orde op zaken stellen, niet enkel in België, maar ook internationaal. We weten dat er in het voetbal veel geld omgaat. En er lopen wat figuren rond die het niet zo goed menen."

   

  Zelf werkt Hazard niet met een spelersmakelaar. "Ik had iemand toen ik naar Chelsea trok, maar nu werk ik weer samen met twee mensen die me al 15 jaar begeleiden. Dat verloopt prima."

  Natuurlijk ben ik voorstander om orde op zaken stellen. En er lopen wat figuren rond die het niet zo goed menen.

  Eden Hazard

  "Hopelijk kan ik Kylian eens zien bij Cercle"

  Ondertussen speelt Hazards jongere broer Kylian zijn eerste matchen in de Jupiler Pro League. Gaat hij een keer kijken naar Cercle Brugge?

   

  "Hopelijk heb ik eens tijd om hem in België te zien spelen. Het is niet makkelijk om me eens vrij te maken, ook niet met mijn kinderen", legt de familieman uit. "Thorgan heb ik niet zien voetballen in Waregem, enkel in de bekerfinale in Brussel. "

   

  Kijk hieronder naar het eerste doelpunt van Kylian Hazard voor Cercle Brugge, begin deze maand tegen Moeskroen.

  VIDEO: Eden Hazard over Chelsea en Football Leaks