Ethan Horvath verwelkomt collega-doelman Jonathan Klinsmann voor het eerst bij VS

Jonathan Klinsmann (21) ligt onder contract bij Hertha Berlijn.

Jonathan Klinsmann heeft zijn eerste selectie voor het A-team van de Verenigde Staten te pakken. De zoon van de Duitse oud-topspits Jürgen Klinsmann, die van 2011 tot 2016 zelf de Amerikanen trainde, ligt onder contract bij Hertha Berlijn.

Klinsmann junior, die het voormalige Amerikaanse model Debbie Chin als mama heeft, heeft de dubbele nationaliteit. De doelman van 1,92 meter heeft al vaak gekeept voor de Amerikaanse U18 en U20. Hij maakte als eerste doelman het WK U20 in 2017 mee, waar de VS de kwartfinale haalde.

 

Door de blessure van Zack Steffen (Columbus Crew) haalde bondscoach Dave Sarachan de jonge keeper bij het A-team. Brad Guzan (Atalanta United) en Ethan Horvath (Club Brugge) zijn de andere 2 doelmannen in de selectie.

 

De Verenigde Staten spelen de komende dagen 2 prestigieuze oefeninterlands: op 15 november is Engeland gastheer op Wembley, op 20 november staat een treffen met Italië op het programma in de Luminus Arena in Genk.

 

Naast Horvath zit er nog 1 "Belg" in de Amerikaanse selectie: Kenny Saief van Anderlecht.