• home
 • video
 • pas verschenen

  "Verschil met Anderlecht? Club Brugge heeft wel goed gespeeld"

  In Extra Time werden Club Brugge en Anderlecht naast elkaar gelegd.

  Anderlecht kreeg dit seizoen al wat kritiek te slikken, maar coach Hein Vanhaezebrouck wijst er fijntjes op dat paars-wit slechts één punt minder heeft dan Club Brugge. Bij Extra Time zien ze toch nog enkele belangrijke verschillen. Bekijk hier de leukste fragmenten.

  "Verschil met Anderlecht? Club heeft heel goede duels gespeeld"

  Club Brugge ging zaterdag de boot in op Mambourg: Hans Vanaken bracht de bezoekers wel op voorsprong, maar Charleroi boog het nog helemaal om. "Charleroi was nochtans 40 minuten onmachtig", zei Peter Vandenbempt. "Ze raakten geel bal. Maar dan scoren ze en verandert het wedstrijdbeeld."

   

  "Er is toch iets aan de hand met Club Brugge", zag Filip Joos. "Ze hebben nu 2 op 12 in uitwedstrijden en hebben slechts 3 van hun laatste 11 duels gewonnen. Zo komt Anderlecht op 1 punt van Club Brugge."

   

  "Het verschil is dat Club heel goede wedstrijden heeft gespeeld en het ook Europees goed heeft gedaan", aldus Vandenbempt. 

  Vandenbempt: "Kums nog nooit zo vaak in scoringspositie gezien"

  In de topper tussen Anderlecht en Gent kon Sven Kums zijn eerste doelpunten in loondienst van paars-wit scoren. "Zelfs in zijn beste periode bij Gent kwam hij niet zo vaak in scoringspositie", haalde Peter Vandenbempt de loftrompet boven. 

  Mulder: "3 weken schorsing voor Verstraete is zelfs weinig"

  AA Gent moest het een uur met een man minder stellen tegen Anderlecht, na rood voor Birger Verstraete. De middenvelder gaf achteraf toe dat het een correcte beslissing van de scheidsrechter was, maar toch gaat Gent in beroep. 

   

  "Er zijn vrijdag (in Antwerp-KV Oostende) twee spelers ontsnapt aan rood en dat ergert Gent dan ook", weet Vandenbempt. Volgens Mulder mag de straf voor Verstraete nog wat zwaarder zijn: "3 weken schorsing is zelfs heel weinig."

  Mulder: "Goal van Ronaldo was ongehoord mooi"

  Cristiano Ronaldo scoorde in de Champions League tegen Manchester United een heerlijk doelpunt. Ook Jan Mulder was onder de indruk: "Dit had ik nog nooit op een voetbalveld gezien. Hij schiet als het ware met een blinddoek. Ik stond stijf voor mijn televisie. Zijn omhaal was misschien nog mooier, maar dit was moeilijker qua uitvoering. Dit was ongehoord mooi."

  Joos: "Passie spat ervan af in Copa Libertadores"

  De Keek op de Week van Filip Joos:

  Bekijk hier de volledige aflevering van Extra Time: