• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Loo krijgt slecht nieuws: "Ik zet dan ook een punt achter mijn carrière"

  Van Loo in actie bij KV Kortrijk.

  Anthony Van Loo (30) heeft beslist om zijn voetbalcarrière stop te zetten. De speler van KV Kortrijk herstelde van een operatie aan zijn hart, "maar de revalidatie na mijn laatste operatie verloopt niet als gehoopt", zegt Van Loo op Twitter.

  Van Loo zakte op 11 mei in mekaar tijdens KV Kotrijk - Moeskroen. Hij werd geopereerd aan zijn hart en revalideerde van die operatie. Donderdag ging hij op controle bij cardiologen Brughada en La Meir.

   

  "Naar aanleiding van dat gesprek heb ik de pijnlijke beslissing genomen om een punt te zetten achter mijn voetbalcarrière", schrijft Van Loo op Twitter.

   

  "De revalidatie na mijn laatste operatie verloopt niet zo vlot als ik had gehoopt. Ook mijn fysiek is nog ver van hoe het zou moeten zijn om voort te gaan. Ik kies er dan ook voor om in "alle schoonheid" mijn carrière af te sluiten en mezelf niet te duwen naar een niveau waar ik toch niet meer zal geraken."

   

  Wat de toekomst brengt, dat weet Van Loo nog niet. "Wat hierna zal komen, is me compleet onbekend. Mijn passie blijft voetbal. Bedankt voor de steun." 

  De revalidatie na mijn laatste operatie verloopt niet zo vlot als ik had gehoopt. Ook mijn conditie is nog ver van hoe het zou moeten zijn om voort te gaan.

  Anthony Van Loo op Twitter

  146 wedstrijden in Jupiler Pro League

  Van Loo speelde voor de jeugd van Cercle en Club Brugge, maar tekende zijn eerste profcontract in 2006 bij Roeselare. In 2010 maakte hij de overstap naar KV Mechelen, waar Kortrijk hem in 2014 wegplukte. In totaal speelde hij 146 wedstrijden in eerste klasse.

   

  Tien jaar geleden werd bij Van Loo een verzwakte hartspier vastegesteld. Dankzij aangepaste medicatie en een defibrillator kon hij toch blijven voetballen. Die defibrillator redde al twee keer zijn leven op het voetbalveld. De laatste keer gebeurde dat op 11 mei.

  Van Loo kondigt zijn afscheid aan op Twitter:

  Sportweekend ging in september op bezoek bij Van Loo:

  De volledige babbel met Van Loo:

  Van Loo zakt in mekaar: