• home
 • video
 • pas verschenen

  Roeselare kiest met "Nano" opnieuw voor een Spaanse coach

  Victoriano "Nano" Rivas Alvaro (rechts) stopte in 2014 met voetballen.

  Twee dagen na het ontslag van Jordi Condom heeft Roeselare al een nieuwe coach. Victoriano "Nano" Rivas Alvaro, net als Condom een Spanjaard, moet de club in 1B houden. Nano ondertekende een contract tot het einde van het seizoen.

  Nano speelde in zijn carrière 138 wedstrijden in La Liga voor onder meer Getafe, Betis, Valladolid en Levante. In 2012 trok hij naar Guizhou Renhe FC in China, een ploeg die ook in de portefeuille van Roeselare-eigenares Xiu Li Dai zit.

   

  Na zijn afscheid als voetballer in 2014 ging de ex-verdediger in de Spaanse tweede klasse aan de slag als assistent bij Gimnastic de Tarragona. In 2015 werd hij coach van Getafe B, waarna hij nog twee periodes Gimnastic coachte.

   

  Naast hoofdtrainer Nano zijn ook David Colpaert (T2) en Alberto Berrocal Correa (physical coach) nieuw in de technische staf op Schiervelde.

   

  Roeselare bedankte Condom zaterdag na de 0-4-nederlaag tegen OHL. De West-Vlaamse club staat op één na laatste in de Eerste Klasse B.