Ga naar de inhoud

Vanaken: "Bij de Duivels gaat de vermoeidheid vanzelf weg"

Hans Vanaken mag zich weer bewijzen bij de Duivels.

Hans Vanaken (26) kreeg voor de derde keer een oproepingsbrief van Roberto Martinez in zijn bus. "Of ik hier nog veel kan leren? Ja, toch wel", lacht de middenvelder van Club Brugge.

"Altijd een interessante week om je eigen niveau op te krikken"

Voor Hans Vanaken is er geen rustmoment. Club-coach Ivan Leko schoof het drukke wedstrijdschema naar voren als een verklaring voor de nederlaag in Charleroi, maar Vanaken deelt die mening niet.

 

"Het is logisch dat je die matchen in je lichaam voelt, maar ik vind het niet altijd nodig om dat als excuus in te roepen voor een nederlaag", vertelde de Brugse spelmaker.

 

"Ik voel me persoonlijk nog wel goed. Ik ben er voor de derde keer bij. Dat is heel mooi. Dan gaat de vermoeidheid vanzelf weg. Het is altijd leuk om hier te zijn. Het tempo ligt hier nog iets hoger. Je leert bij, alles moet sneller. Het is altijd een interessante week om je eigen niveau op te krikken."

 

"Of ik hier nog veel kan leren? Ja, toch wel. Op het veld is mijn gevoel meestal juist. Positie kiezen zal ook niet het probleem zijn, maar ik denk aan het moment om te versnellen of om even rust in te bouwen. Op het niveau van deze spelers is dat nog iets anders."

"Bundesliga? Die competitie zou me kunnen liggen"

"Ik doe mijn best bij Club en probeer daar te laten zien dat ik bij deze groep hoor", geeft Hans Vanaken aan. Praat hij bij de nationale ploeg soms over de stap naar het buitenland?

 

"Ik heb net bijgetekend bij Club en het gevoel naast het veld moet ook goed zijn. Mocht er interesse zijn, dan denk ik er nog altijd twee keer over na."

 

"Je moet honger blijven hebben. We zijn met Club twee keer kampioen geworden in drie jaar. Elk jaar moet je de honger vinden om weer kampioen te willen spelen. Dat is er nog. Als dat weggaat, is het ook een beetje over."

 

Droomt Vanaken bijvoorbeeld van de Bundesliga? "Dat is een competitie die me zou kunnen liggen. Mocht die kans zich voordoen en ik voel me er goed bij, dan kan het gebeuren dat ik naar Duitsland ga."