• home
 • video
 • pas verschenen

  Uw mening halfweg: Trossard helpt Genk aan titel, Moeskroen zakt

  Leandro Trossard stak er met kop en schouders bovenuit.

  De heenronde van de Jupiler Pro League is achter de rug, en de Sporza-surfer heeft zijn teerling al geworpen. Genk, met uitblinker Trossard, gaat met de landstitel aan de haal. Voor Moeskroen is het na vier seizoenen in de hoogste klasse afgelopen.

  Wie is uw smaakmaker van de heenronde?

  Na 15 speeldagen selecteerde onze redactie 15 smaakmakers uit de heenronde. De dribbels en afstandsschoten van Leandro Trossard (Genk) konden u het meest bekoren. Hij houdt Hans Vanaken (Club Brugge) en ploegmaats Roeslan Malinovski en Alejandro Pozuelo achter zich.

  Uitslag:

  • Trossard (Genk): 42%
  • Vanaken (Club Brugge): 22%
  • Malinovski (Genk): 10%
  • Pozuelo (Genk): 9%
  • Refaelov (Antwerp): 5%
  • Deschacht (Lokeren): 3%
  • Haroun (Antwerp): 3%
  • Kamada (STVV): 3%
  • Djenepo (Standard): 1%
  • Bezoes (STVV): 1%
  • De Wolf (Lokeren): 1%

  (9.079 stemmen)

  Wie kroont zich tot kampioen?

  De herfsttitel is binnen voor Racing Genk en ze geven die eerste plaats niet meer af, volgens de Sporza-surfer. De helft ziet Genk zegevieren in Play-off I en zijn vierde landstitel pakken. Club Brugge en Anderlecht worden hun voornaamste uitdagers.

  Uitslag:

  • Genk: 51%
  • Club Brugge: 28%
  • Anderlecht: 11%
  • Antwerp: 6%
  • Standard: 2%
  • AA Gent: 1%
  • STVV: 1%
  • Charleroi: 0%

  (8.887 stemmen)

  Wie zakt uit de Jupiler Pro League?

  Onderaan het klassement staan vier ploegen op een zakdoek, maar Moeskroen zal aan het kortste eind trekken. De Henegouwers kregen de helft van de stemmen, maar ook Waasland-Beveren zit nog in vieze papieren. Lokeren vervolledigt de top 3.

  Uitslag:

  • Moeskroen: 50%
  • Waasland-Beveren: 23%
  • Lokeren: 19%
  • Eupen: 3%
  • Zulte Waregem: 3%
  • Cercle Brugge: 1%
  • KV Kortrijk: 1%
  • KV Oostende: 0%