• home
 • video
 • pas verschenen

  Verstappen: "Een psycholoog? Die trap ik meteen de deur uit"

  Verstappen ging verhaal halen bij Ocon.

  Amper 24 uur na een bewogen F1-race in Brazilië was Max Verstappen al te gast in de talkshow van Ziggo Sport. De Nederlander kwam er nog eens terug op het incident met Esteban Ocon. "Hij zei: "Ik was sneller dan jij." En dan met zo'n grijns."

  De grijns van Ocon

  Max Verstappen leek gisteren op weg naar de zege in Brazilië, maar een inhaalmanoeuvre bij Esteban Ocon besliste daar anders over. Verstappen dubbelde de Fransman, maar die ging meteen in de tegenaanval. Een aanrijding was het gevolg en Lewis Hamilton was de lachende derde.

   

  Kort na de finish ging Verstappen verhaal halen bij Ocon. Hij verkocht de Fransman ook enkele tikken en werd daarvoor bestraft. Bij Ziggo Sport kwam Verstappen vanavond nog eens terug op het duw-en trekwerk.

   

  "Ik wilde naar hem toegaan en vragen wat er aan de hand was. Zijn eerste antwoord was: "Ik was sneller dan jij." En dan met zo'n grijns... Ik wilde positief zijn voor mijn monteurs. Maar dan kom je zo iemand tegen, die niet eens sorry zegt voor wat er is gebeurd en net andersom reageert."

   

  "Je verwacht gewoon niet dat je geraakt wordt door een achterblijver. Ik was mijn banden aan het sparen. Als je op één ronde bent gezet, moet je altijd uitkijken. Ik ben als leider op zo'n moment niet aan het racen met een achterblijver, ik ben met mezelf aan het racen om te winnen."

  Psycholoog?

  Sporters kunnen misschien wel een klankbord gebruiken. "Mijn vader speelt een beetje psycholoog", stelde Mathieu van der Poel.

   

  Max Verstappen heeft daar geen nood aan. "Ze moeten bij mij niet afkomen met een psycholoog. Die trap ik meteen de deur uit. Je moet zelf stevig in je schoenen staan. Dan heb je niemand nodig."