• home
 • video
 • pas verschenen

  Michael Verschueren krijgt sportieve leiding bij Anderlecht

  Michael Verschueren.

  Marc Coucke schuift weldra Michael Verschueren naar voren.

  De mislukte transferzomer en de teleurstellende eerste helft van het seizoen van Anderlecht blijven niet zonder gevolgen voor sportief directeur Luc Devroe. Na de Europese uitschakeling in Istanboel gaf voorzitter Marc Coucke al aan dat hij niet zou wachten tot januari om in te grijpen. Weldra schuift Coucke Michael Verschueren naar voren als de nieuwe sportieve baas bij paars-wit.

  Daarmee treedt Michael Verschueren (48) in de voetsporen van zijn illustere vader Michel (87), van 1980 tot 2003 de sportieve baas bij de Belgische recordkampioen.

   

  Wat dat betekent voor de toekomst van Devroe bij Anderlecht is niet duidelijk, maar verwacht wordt dat hij in een andere rol wel bij de sportieve werking van de club betrokken zal blijven.

   

  Zijn eerste transferperiode in Brussel was geen succes, maar Devroe kreeg ook kritiek omdat hij er niet in slaagde om het sportieve beleid in Neerpede te organiseren en te leiden. Dàt is de opdracht die Michael Verschueren nu krijgt van zijn baas.

   

  Verschueren staat al sinds de overname van Anderlecht dicht bij Marc Coucke. Hij reikte hem tijdens de onderhandelingen met het oude bestuur over de verkoop ook een helpende hand en hij was voorbestemd om op termijn een belangrijke rol te gaan spelen bij de club.

   

  Een paar weken geleden kwam Michael Verschueren al in dienst bij Anderlecht, nu krijgt hij dus ook een concrete functie bij de club.

   

  Verschueren, die Anderlecht al vertegenwoordigde bij de ECA (de federatie van Europese clubs) en daardoor lijntjes heeft met de topmannen van de grote clubs, is na de overname ook voor 5% aandeelhouder van Anderlecht gebleven.

  Anderlecht communiceert nog niet

  Anderlecht is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar op het nieuws. De club heeft een kort persbericht de wereld ingestuurd: "RSC Anderlecht geeft momenteel geen toelichting over de berichten betreffende de sportieve leiding."

   

  "De club bekijkt momenteel haar opties om het sportieve departement te versterken en zal nadien zelf communiceren."

  Michael Verschueren en Marc Coucke.

  Michael Verschueren en Anderlecht-voorzitter Marc Coucke.