• home
 • video
 • pas verschenen

  76ers hebben hun "Big Three" beet dankzij de komst van Butler

  Jimmy Butler (rechts) in actie voor de Minnesota Timberwolves.

  De Philadelphia 76ers, de NBA-ploeg van aandeelhouder Will Smith, hebben zich versterkt met Jimmy Butler. De 4-voudige All Star komt over van de Minnesota Timberwolves in een ruildeal. 

  Goud met Team USA in 2016

  De NBA-carrière van Jimmy Butler begon in 2011 bij de Chicago Bulls. Vorig seizoen ruilde hij de ex-ploeg van Michael Jordan voor de Minnesota Timberwolves.

   

  Sinds zijn debuut speelde de 29-jarige forward 468 wedstrijden in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie. Zijn gemiddeldes per wedstrijd: 16,5 punten, 4,9 rebounds en 3,4 assists.

   

  Butler, die met Team USA goud pakte op de Spelen van Rio, geldt als één van de beste verdedigers in de NBA. Hij was al een tijdje ontevreden in Minnesota en werd vandaag samen met ploegmaat Justin Patton geruild voor drie spelers van de 76ers.

   

  Maken de omgekeerde beweging: Jerryd Bayless, Robert Covington en Dario Šarić. De 76ers doen Minnesota ook nog een draft pick in 2022 cadeau.

  "Bigh Three" in Philadelphia

  De 76ers staan momenteel 3e in de Eastern Conference met 8 gewonnen wedstrijden en 6 verliespartijen. Met sterkhouders Joel Embiid (24), Ben Simmons (22) en Jimmy Butler in de rangen, heeft de ploeg van aandeelhouer Will Smith nu zijn eigen "Big Three". 

  De 76ers verwelkomen Butler op Twitter: