• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Razende Verstappen geeft Ocon een paar duwen

  Esteban Ocon (l) en Max Verstappen (r)

  Meteen na de race gaat Verstappen Ocon de les spellen.

  Na de Grote Prijs van Brazilië is Max Verstappen (Red Bull) ruzie gaan zoeken met Esteban Ocon (Force India). Hij gaf de Franse Formule 1-rijder een paar duwen in de garage. Als straf krijgt Verstappen 2 dagen gemeenschapsdienst.

  Max Verstappen was in Brazilië op weg naar de zege tot Esteban Ocon dwarslag. De Fransman pikte het niet dat hij gedubbeld werd en vocht terug. Het duel draaide uit op een botsing, waardoor Verstappen spinde en Lewis Hamilton voorbij kon snellen. De wereldkampioen won, de Nederlander werd tweede.

   

  Verstappen was razend. "Ik hoop dat ik hem niet te pakken krijg", zei hij na de race, maar dat gebeurde wel. Toen Verstappen Ocon zag in de garage, gaf hij de Fransman een paar duwen. Officials moesten tussenbeide komen.

   

  "Wat anderen nu denken, kan me niet schelen. Ik ben een winnaar", zei Verstappen achteraf. "Het zou vreemd zijn als ik hem een hand wou geven. Hij tikte me eruit en gaf me nog een domme uitleg ook. Daar kon ik dus niet mee lachen."

   

  "Ik mocht mezelf ontdubbelen", legde Ocon dan weer uit. "Ik ging buitenom, zoals ik bij anderen ook deed, maar Max gaf me te weinig ruimte. "Ik kon ook niet plots verdwijnen. Zo is het tot een botsing gekomen."

   

  "Zijn reactie achteraf heeft me verbaasd. Hij duwde me en wou me slaan, dat is niet professioneel", vond de Fransman.

  Hij tikte me eruit en gaf me nog een domme uitleg ook.

  Max Verstappen

  Beelden van de kemphanen:

  Beelden van het race-incident:

  Lewis Hamilton en Max Verstappen

  Lewis Hamilton profiteert van de spin van Max Verstappen.

  2 dagen gemeenschapsdienst

  Na het incident moest Max Verstappen op het matje komen. Als straf krijgt de jonge rijder 2 dagen gemeenschapsdienst. Die moet hij binnen de 6 maanden uitvoeren.