Roeselare is maatje te groot voor Maaseik in Supercup

  Roeselare heeft de eerste prijs van het volleybalseizoen beet. De bekerwinnaar klopte in Kortrijk kampioen Maaseik zonder setverlies. 

  Het was organisatorisch niet zo goed geregeld, die Supercup. Zo speelde Roeselare gisteren nog voor de competitie tegen Achel en Maaseik wist pas deze week dat zijn competitiematch tegen Guibertin van vandaag werd uitgesteld.

   

  Roeselare had geen last van vermoeidheid tegen Maaseik. Hoofdaanvaller Tuerlinckx, die gisteren veel rust kreeg tegen Achel, was zoals vanouds een gesel voor Maaseik. Uiteindelijk was het Verhanneman die het beslissende punt op het bord kon zetten: 22-25, 21-25 en 22-25.

  Jelte Maan: "We zijn nog niet zo goed als iedereen denkt"

  Maaseik-aanvoerder Jelte Maan heeft er geen moeite mee om toe te geven dat de nederlaag aankomt. "Je speelt hier voor de eerste prijs van het seizoen en Roeselare kwam beter voor de dag", zegt de Nederlander. "We zijn nog niet zo goed als iedereen denkt. Er is nog werk aan de winkel."

   

  "Het is veel te vroeg op het seizoen om van een statement te spreken", sust Roeselare-coach Steven Vanmedegael. "Je ziet dat beide teams nog aan het zoeken zijn, maar dit was de ideale match om de pijnpunten te zien."