• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "Wist dat de Champions League ons punten zou kosten"

  Ivan Leko overlegt met Clinton Mata.

  Na een klinkende Champions League-zege in Monaco ging Club Brugge in de competitie de boot in op bezoek bij Charleroi. "Nu gaan we met een slecht gevoel de interlandbreak in", betreurt trainer Ivan Leko. "Het is voor de spelers niet makkelijk om zoveel matchen na elkaar 100 procent scherp te zijn."

  Na een goed eerste halfuur zakte Club Brugge weg in Charleroi. Het gaf een 0-1-voorsprong uit handen. "We zijn vanuit een zetel beginnen te spelen. We voelden dat we beter waren en werden te laks. Dat betaal je cash in het voetbal. De tweede helft was een andere wedstrijd."

   

  "De spelers misten kracht in hun benen en scherpte. Er waren ook spelers beneden hun niveau, 3 of 4 spelers waren niet op het niveau van Club. Maar op technisch vlak kan dat gebeuren. Ze wilden alles geven, maar het was moeilijk voor onder anderen Mata, Nakamba, Vanaken, Mechele en Wesley. Het is ook niet makkelijk om al die matchen op een rij 100 procent scherp te zijn. In zulke situaties moet je je momenten pakken, maar dat hebben we niet gedaan."

   

  "Nu gaan we met een slecht gevoel naar de interlandbreak, maar de analyse van de voorbije maanden is zeker niet negatief. 31 punten is niet slecht, maar we hebben wel 2 of 3 punten laten liggen onderweg. We wisten dat de Champions League en de vele internationals ons punten zouden kosten. Ook grote clubs in grote competities hebben het niet altijd makkelijk om zich na de Champions League te focussen op de eigen competitie. Dit is een leerproces."

   

  Maar je wint toch liever in Monaco dan in Charleroi? "Zeker. Die zege op dinsdag was heel belangrijk voor het imago van Club Brugge en voor het Belgisch voetbal. Dat was historisch. In de competitie willen we ook alles winnen, maar door het systeem van de play-offs weet je dat je dan pas top moet zijn. Dinsdag was belangrijker, maar we zijn toch teleurgesteld nu."

  Bekijk het verslag van de wedstrijd