"Een Supercup spelen tussen de soep en de patatten, belachelijk"

  Jelte Maan haalt uit op het veld en naast het veld.

  De Supercup in het volleybal werd plots in een competitieweekend gepland en dat veroorzaakte natuurlijk wrevel bij Maaseik en Roeselare. 

  Het was een vreemd verhaal: de Supercup volleybal die plots gespeeld werd in een competitieweekend. Roeselare moest de dag voor de Supercup (in Kortrijk) een wedstrijd spelen in Achel (Limburg). De match van Maaseik tegen Guibertin werd wel uitgesteld.

   

  "Een grote chapeau voor Roeselare, omdat ze zaterdag nog in Limburg zijn gaan spelen", zegt Jelte Maan, aanvoerder van Maaseik. "Dat is natuurlijk absoluut belachelijk. Je speelt hier een Supercup tussen de soep en de patatten."

   

  "Er is ook geen challenge-systeem en geen uitzending op televisie, dat slaat echt nergens op. Dit is ook geen aanval omdat er een dispuut is tussen liga en federatie. Wel omdat we hier als topsporters voor een prijs komen spelen."

  "Natuurlijk wil je belang hechten aan de Supercup"

  Hetzelfde geluid kregen we te horen bij Roeselare. "Natuurlijk wil je belang hechten aan de Supercup, maar dan voel je toch dat er wat ontbreekt", zegt Steven Vanmedegael, de coach van Roeselare.

   

  "Plots wordt die match op 11 november gezet, de match van Maaseik op zondag mag verplaatst worden, maar de onze van op zaterdag niet. Er is geen challenge-systeem en geen livestream of tv-uitzending. Dan moet je eerlijk zijn en is het een gewone wedstrijd om uit te leren."