• home
 • video
 • pas verschenen

  Zuid-Amerikaanse kraker levert geen winnaar op

  supporters Boca Juniors

  Zo verwelkomen de supporters van de Boca Juniors de bezoekers van River Plate.

  De eerste wedstrijd tussen de Argentijnse aartsrivalen Boca Juniors en River Plate in de finale van de Copa Libertadores is op 2-2 geëindigd. Boca Juniors verspeelde twee keer een voorsprong in de Superclasico.

  De Copa Libertadores is de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League. Voor het eerst draait de bekercompetitie uit op een duel tussen de twee rivalen uit Buenos Aires. Vanavond vond de heenmatch plaats in La Bombonera, de thuishaven van Boca Juniors.

   

  River Plate nam de regie in handen, maar het waren de Boca Juniors die de score openden. Abila maakte er in twee keer 1-0 van. Lang konden de thuisfans niet genieten, een minuut later zorgde Pratti voor gerechtigheid.

   

  Uiteindelijk gingen de Boca Juniors toch rusten met een voorsprong. Benedetto, die in de halve finales 3 keer scoorde tegen Palmeiras, kopte de 2-1 binnen.

   

  In de tweede helft verprutste Carlos Izquierdoz de voorsprong van zijn ploeg met een owngoal. Carlos Tevez (ex-United, -City en -Juventus) viel nog in, maar het bleef bij 2-2. Benedetto liet de 3-2 liggen.

   

  Over twee weken vindt de terugmatch plaats in El Monumental, de thuisbasis van River Plate. Het team gaat op zoek naar een 4e eindzege in de Copa Libertadores. Boca Juniors, het ex-team van Diego Maradona, won de Zuid-Amerikaanse beker al 6 keer.

  Indrukwekkende beelden van de Superclasico