• home
 • video
 • pas verschenen

  Vettel rijdt weegbrug kapot en krijgt boete van 25.000 euro

  Sebastian Vettel kreeg het even op zijn heupen.

  Sebastian Vettel heeft een boete van 25.000 euro gekregen, omdat hij tijdens de kwalificaties voor de GP van Brazilië de weegbrug kapot heeft gereden. De Duitser van Ferrari kreeg het op de heupen door de officials.

  Tijdens de tweede kwalificatiesessie wou Vettel snel van banden wisselen toen er regen in de lucht hing. Maar bij het binnenrijden van de pits moest hij van de officials op de weegbrug gaan staan. Het ging niet snel genoeg voor de Duitser, die bang was dat hij geen snelle tijd meer zou kunnen neerzetten voor de regen.

   

  Vettel reed eerst een kegel omver en reed dan bijna de official aan die de kegel wegnam. De stress en frustratie nam de bovenhand bij de Duitser en hij wou de motor niet stilleggen. Daardoor beschadigde Vettel de weegbrug.

   

  "Ik zou er beter niets over zeggen", reageerde hij op het voorval. "Maar als de weersomstandigheden zo veranderlijk zijn, dan moeten ze ons niet op de weegbrug zetten. Dat is oneerlijk. Ik wou gewoon dat ze voort maakten." Vettel moest het gaan uitleggen bij de commissarissen en kwam er vanaf met een officiële waarschuwing en een boete van 25.000 euro.

  Bekijk het incident van Vettel op de weegbrug