Stortbuien sturen finale Copa Libertadores Boca-River in de war

  " "

  Door felle regenval is de heenmatch Boca Juniors-River Plate uitgesteld naar morgen.

  De finale van de Copa Libertadores is letterlijk met een koude douche begonnen. Door de felle regenval in Buenos Aires kon de heenmatch van de derby tussen Boca Juniors en River Plate niet doorgaan. De match wordt morgen ingehaald. De return is op 28 november.

  De regen viel met bakken uit de lucht in de uren voor het eerste duel tussen de Argentijnse stadsrivalen. Het water stroomde van de tribunes van La Bombonera, het veld veranderde in een waterpoel.

   

  Organisator Conmebol, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, wachtte eerst nog af en controleerde het veld herhaaldelijk. Maar er bleef te veel water achter om veilig te kunnen voetballen. Finaal kwam de beslissing dat het veld niet speelkaar was. De match wordt morgennamiddag om 16u lokale tijd gespeeld. Dan is het 20u in België.

   

  De terugmatch is op 28 november. Dan kennen we de winnaar van de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Europese Champions League. Voetballiefhebbers wereldwijd kijken uit nar Boca-River, die match staat bekend als de moeder aller klassiekers.

  De regen valt met bakken uit de lucht: