• home
 • video
 • pas verschenen

  Historisch: Iraanse vrouwen zien Kashima Antlers Aziatische CL winnen

  " "

  Kashima klopt Persepolis uit Iran in een heen- en terugmatch.

  Kashima Antlers heeft voor het eerst de Aziatische Champions League op zijn palmares gezet. De Japanners waren in de finale te sterk voor Persepolis uit Iran. Vorige week werd het 2-0 in Japan, vandaag bleef het voor 100.000 fans in Teheran - onder wie voor het eerst in 40 jaar enkele vrouwen - 0-0.

  Kashima is de meest gelauwerde club in Japan. Als Aziatisch kampioen mag het volgende maand deelnemen aan het WK voor clubs in de Verenigde Arabische Emiraten.

   

  Op de erelijst van de Aziatische versie van de kampioenenbal volgen de Antlers hun landgenoten van Urawa Red Diamonds op.

  Historisch: 1.000 vrouwelijke Iraanse fans

  Opvallend: tussen de zowat 100.000 thuisfans zaten ook enkele honderden vrouwen, hoewel nog apart van de mannen. Sinds de Islamitische Revolutie in 1979 in Iran was het verboden voor vrouwen om wedstrijden van mannen bij te wonen.

   

  FIFA-voorzitter Gianni Infantino was in Teheran en juichte die nieuwe evolutie toe: "Vandaag is een historische en feestelijke dag voor het voetbal, een echte doorbraak. Ik ben verheugd dat ik er persoonlijk getuige van was dat voor het eerst in 40 jaar Iraanse voetballiefhebsters opnieuw een officiële match mochten bijwonen."

   

  "Het feit dat meer dan 1.000 vrouwen konden supporteren voor hun favoriete team en dat dit gebeurde tijdens de belangrijkste wedstrijd van het Aziatische seizoen maakt deze gelegenheid nog meer speciaal."

  Ik ben verheugd dat ik er persoonlijk getuige van was dat voor het eerst in 40 jaar Iraanse voetballiefhebsters opnieuw een officiële match mochten bijwonen.

  FIFA-voorzitter Infantino