• home
 • video
 • pas verschenen

  Fernando Alonso rijdt met McLaren de Indy 500 in 2019

  Fernando Alonso reed in 2017 aan de leiding in de Indy 500.

  Fernando Alonso keert terug naar de Indy 500 aan het stuur van een McLaren. De Spanjaard keert na dit jaar de Formule 1 de rug toe en wil een tweede poging wagen in de legendarische race op het ovaal van Indianapolis.

  Fernando Alonso beleefde de laatste jaren niet veel plezier aan zijn McLaren in de Formule 1 en begon daarom te jagen op de Triple Crown in de autosport: de GP van Monaco, de 24 uren van Le Mans en de Indy 500. De eerste twee heeft Alonso al op zijn palmares.

   

  "Ik had een fantastische ervaring in 2017 in Indianapolis. In mijn hart wist ik dat ik zou terugkeren als ik de kans kreeg. En ik ben heel blij dat ik mag terugkeren met McLaren", zegt Alonso. "Het wordt een enorme uitdaging."

   

  In 2017 reed Alonso even aan de leiding, maar zijn Honda-motor gaf toen de geest. "McLaren en Alonso hebben nog een eitje te pellen met de Indy 500", klinkt het bij Zak Brown, de CEO van McLaren Racing. "We gaan ervoor." Alonso won dit jaar in een Toyota de 24 uren van Le Mans en was in 2006 en 2007 de beste in de GP F1 van Monaco.