• home
 • video
 • pas verschenen

  "Misschien zaten de heren van de VAR nog een aperitief te drinken?"

  De spelers van KV Oostende klagen bij scheidsrechter Bram Van Driessche.

  Bij KV Oostende waren ze na de nederlaag tegen Antwerp niet te spreken over de wedstrijdleiding. Gert Verheyen, Kévin Vandendriessche en Brecht Capon namen bij Play Sports geen blad voor hun mond. "Het is schandalig."

  Verheyen: "Ik ben heel, heel kwaad"

  KVO-coach Gert Verheyen zat na de nederlaag op de Bosuil in zak en as."Het is heel moeilijk en zwaar om te aanvaarden", klonk het meteen na de wedstrijd.

   

  "Je neemt je als trainer voor om niet te veel te reageren of kwaad te worden tijdens de match omdat je je wil concentreren op de wedstrijd en op je ploeg. Dat is goed gelukt, maar nu ben ik wel heel boos."

   

  Wat is de oplossing? "Er is iets aan te doen: betere scheidsrechters. Het zijn gewoon foute beslissingen. Waarom of door wie, dat interesseert mij niet. Het zijn gewoon foute beslissingen."

   

  "Ik ben tevreden over de prestatie van mijn ploeg", zegt Verheyen nog. "Natuurlijk blijf ik nu zitten met een gevoel van "wat als?". Zelfs in de tweede helft kregen we een goede kans om gelijk te komen met een man minder. Als we die penalty hadden gekregen, dan weet je nooit hoe die wedstrijd kon evolueren."

   

  "Maar goed: nu blijf ik over met een slecht gevoel. Er had hier iets in gezeten. De arbitrage is heel erg, vind ik. Het is schandalig. Maar we kunnen er niets aan doen."

  Er is iets aan te doen: betere scheidsrechters. Het zijn gewoon foute beslissingen. Waarom of door wie, dat interesseert mij niet.

  KVO-coach Gert Verheyen

  Capon: "Waar staat de A in VAR voor?"

  • Kévin Vandendriessche:  "Ik vind het onbegrijpelijk dat de scheidsrechter niet naar de beelden is gaan kijken bij de strafschopfase. We worden hier bestolen. De rode kaart voor Nkaka was enorm overdreven. Mbokani krijgt zelfs geen kaart voor natrappen. Met de VAR zouden er minder fouten mogen zijn. Nu waren er net meer. Na de rust hebben we geprobeerd wat we konden, maar het zat er niet in. Jammer, want het was onze beste wedstrijd tegen een grote club."

   

  • Brecht Capon: "Jammer dat we niet over voetbal kunnen praten na de wedstrijd. Misschien zaten de heren in het busje nog niet klaar bij de eerste fase en waren ze nog een aperitief aan het drinken? Ik weet het niet. We kunnen ons de vraag stellen waar de A in VAR voor staat. Vul het zelf maar in... Als je hier op voorsprong kan komen, krijg je misschien een heel andere wedstrijd. Helaas."

  KVO krijgt geen strafschop na hands van Rodrigues:

  Nkaka krijgt rood, Bolingi en Mbokani niet: