• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot klopt Lommel, OHL legt er 4 in het mandje van Roeselare

  Beerschot Wilrijk viert in Lommel.

  Beerschot Wilrijk viert in Lommel.

  In 1B heeft Beerschot Wilrijk de drie punten meegepakt op het veld van Lommel. Tubeke maakte tegen Westerlo een einde aan een reeks van nederlagen en OHL haalde stevig uit in Roeselare.

  Beerschot maakt verschil voor de rust

  Doelpunten: 13' Van den Bergh 0-1, 33' Tissoudali 0-2, 53' Vermijl 1-2

  Na een evenwichtig wedstrijdbegin namen de bezoekers de match resoluut in handen. De druk van de bezoekers leidde na een klein kwartier tot het openingsdoelpunt. Na een hoekschop kon Van den Bergh de bal binnen frommelen.

   

  Lommel had niet meteen een reactie in huis en iets voorbij het halfuur verdubbelde Beerschot de score. Na een hakje van Vancamp kwam de bal bij Tisoudali, die de 0-2 op het bord zette.

   

  Vroeg in de tweede helft zorgde Vermijl weer voor spanning met de aansluitingstreffer, die een boost was voor Lommel. De thuisploeg begon plots beter te voetballen en bestookte het doel van de bezoekers. Maar Beerschot hield de 1-2 vast en kan met een goed gevoel de tweede periode aanvatten.

  Wisselvallig Westerlo stuit op efficiënt Tubeke

  Doelpunten: 21' Agyiri 1-0, 71' Henry 2-0

  Tubeke snakte naar een zege na een 0 op 21 en kwam tegen een matig Westerlo erg gretig voor de dag. Agyiri opende na 20 minuten de score met een halve omhaal in de verste hoek. De bezoekers mochten blij zijn met 1-0 bij de rust, want in de slotfase van de 1e helft had Tubeke nog twee goeie kansen.

   

  Na de koffie toonde Westerlo plots een ander gelaat. Defourny moest redding brengen op pogingen van Dewaele en Rommens. Even later morsten ook Corstjens en Biset met de kansen. Dan was de thuisploeg efficiënter. Bij de eerste tegenstoot na de rust lag de bal meteen in het mandje. Henry was de afwerker met dienst. Na de 2-0 kon Westerlo niet meer reageren.

  OH Leuven tankt vertrouwen met oog op tweede periode

  Doelpunten: 8' Moore 0-1, 23' Maertens 0-2, 42' Kapustka 0-3, 43' Libert 0-4

  OH Leuven had op het veld van Roeselare genoeg aan één helft om een overtuigende zege te behalen. De bezoekers trokken meteen vol in de aanval en dat leverde al na 8 minuten een goal op, toen Moore raak kopte na een hoekschop.

   

  Roeselare kon er maar weinig tegenover zetten en slikte halfweg de 1e helft een tweede doelpunt. Maertens mikte de bal in het hoekje. In de slotfase van het eerste bedrijf had OHL zijn schaapjes helemaal op het droge. Kapustka knalde lekker binnen en Libert maakte van dichtbij de 0-4. Na de rust kon OHL controleren.