Ga naar de inhoud

Martinez haalt Dendoncker en Januzaj bij Rode Duivels-selectie

 vr 9 november 2018 11:53
Martinez moet puzzelen door een lading geblesseerden.

Bondscoach Roberto Martinez heeft zijn selectie prijsgegeven voor de Nations League Cup-duels tegen IJsland (15 november) en Zwitserland (18 november). Marouane Fellaini is er niet bij. In vergelijking met de vorige interlands zijn Leander Dendoncker en Adnan Januzaj wel weer van de partij.

"Heb vertrouwen dat alle geselecteerde spelers inzetbaar zijn, ook Lukaku"

Het lijstje geblesseerden is niet min: Kevin De Bruyne, Mousa Dembélé, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen.

 

Ook Marouane Fellaini ontbreekt in de selectie. "Tegen Juventus viel hij wel in deze week", zegt Martinez. "Maar we voelen dat Fellaini er voordeel bij heeft om in deze periode volledig te recupereren van zijn blessure. Daarom roep ik hem niet op." 

 

En wat met Romelu Lukaku, die nog onzeker is? "We hebben er vrij veel

vertrouwen in dat de spelers die op de lijst staan, inzetbaar zouden

moeten zijn in de 2 interlands", zegt Martinez.

"Januzaj en Dendoncker zijn frisse spelers"

Adnan Januzaj en Leander Dendoncker zijn de nieuwkomers in vergelijking met de vorige keer. "Dendoncker begint zich stilaan aan te passen aan het Engelse spel", zegt de bondscoach.

 

"Op training wordt Dendoncker beter. Hij is ook nog fris. Voor ons is het goed om hem erbij te hebben, omdat hij weet hoe wij te werk gaan."


Over Januzaj was Martinez duidelijk: "Ik ben onder de indruk van zijn

frisheid", zegt de Spanjaard. "November is een moeilijke maand door de

opeenstapeling van matchen. De frisheid van Januzaj kan ons veel

opleveren in die 2 matchen."

"Real Madrid? De Rode Duivels zijn nu de realiteit"

Het valt op dat de ziekenboeg wat voller is dan anders. Heeft dat te maken met het zware WK, dat nog niet volledig verteerd is. "Neen, integendeel", vindt Martinez. "Ik ben onder de indruk van hoe de Rode Duivels zich na het WK snel hebben aangepast aan het clubniveau."

 

Martinez werd in de Spaanse media gelinkt aan Real Madrid. "In het voetbal zijn er altijd geruchten en speculaties waarover je geen controle hebt", reageerde de bondsoach. "De realiteit zijn nu de matchen tegen IJsland en Zwitserland."

De selectie

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.