• home
 • video
 • pas verschenen

  De Jongh over bange uren: "Ik had er niet veel langer moeten liggen"

  Op de NOS heeft Steven de Jongh nog een keer verteld over zijn fietstocht die bijna helemaal verkeerd afliep. Vorige maand werd de ex-renner bewusteloos gevonden na een incident tijdens een trainingsrit. "Ik was al vrij onderkoeld toen ik gevonden werd."

  Op maandag 15 oktober ontstond er paniek toen Trek-ploegleider Steven de Jongh niet thuiskwam na een trainingsrit in Catalonië. Zijn vrouw kon hem niet bereiken en deed een oproep op Twitter. Ze deelde ook zijn Strava-gegevens.

   

  De Jongh werd uiteindelijk gevonden in een ravijn langs de kant van de weg. Wat er precies gebeurd is, kan hij zich nog altijd niet herinneren. Wel weet hij dat het veel slechter had kunnen aflopen. "Ik was al vrij onderkoeld toen ik gevonden werd. Een halfuur later is het hard beginnen te regenen. Ik had daar niet veel langer moeten liggen, dat is zeker."

   

  Heel wat mensen uit de wielerwereld hielpen mee om De Jongh te vinden. "Dat toont aan hoe hecht de wielerwereld is. Dat doet wel veel met me."