• home
 • video
 • pas verschenen

  Ontgoochelde Coucke: "Enorme herstructureringen niet ideaal verlopen"

  Marc Coucke en sportief manager Luc Devroe.

  Marc Coucke en sportief manager Luc Devroe.

  Anderlecht is na 4 matchen al uitgeschakeld in de Europa League. "1 op 12 is in deze poule echt onvoldoende", gaf ook Marc Coucke toe. "Ik voel me slecht." Een extra inspanning doen tijdens de wintermercato dan maar? "We moeten niet wachten tot januari."

  Marc Coucke stapte met Anderlecht op het vliegtuig naar België na de 2-0-nederlaag tegen Fenerbahçe. "Ik voel me slecht", zei de voorzitter. "Het is geen goed jaar tot nu toe. Het is echt onvoldoende voor deze club, voor zijn supporters en voor het potentieel van Anderlecht."

   

  "Ik dacht echt dat dit de sleutelmatch zou worden. Als we hier konden winnen, zouden we overwinteren. Maar 1 op 12 in deze poule is gewoon niet voldoende. Het moet hier en daar dus toch niet goed lopen."

   

  Hoe kan Marc Coucke dit oplossen? Fors uithalen op de transfermarkt in januari? "We moeten niet wachten tot januari. We moeten beginnen met zondag te winnen. Dan sluit je de heenronde toch af met 30 punten. En als we niet winnen? Dan heb je minder dan 30 punten."

   

  Hebben de nieuwe spelers toch minder kwaliteit dan gedacht? "De mathematische conclusie is dat de resultaten niet zijn waar we op gehoopt hadden met deze kern. Dat geef ik toe."

   

  "We moeten dit nu rustig analyseren, al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Ik moet kijken welke dingen er dan toch niet ideaal verlopen zijn tijdens die enorme structureringen die ik gedaan heb en moest doen. Ik wil het tij keren."

   

  "Ik blijf altijd hopen dat de volgende match de referentiematch wordt. Na de winterstop moeten we opnieuw beginnen. De competitie is dan het enige wat we nog hebben. Dan zijn we het zeker aan de club verschuldigd om daar nog het beste van te maken."