• home
 • video
 • pas verschenen

  Witsel wil schitteren in 1e klassieker tegen Bayern: "Ben een leider"

  Axel Witsel

  Axel Witsel: "Er praat nog niemand over de titel."

  Borussia Dortmund begint zaterdag als leider aan de topper tegen Bayern München. Axel Witsel kijkt al uit naar zijn eerste klassieker.

  Axel Witsel is sinds zijn komst naar Dortmund overladen met lof. Zaterdag hoopt hij al het goede te bevestigen tegen Bayern München. "Het is mijn eerste klassieker en ik kijk ernaar uit om de sfeer ervan te kunnen proeven."

   

  "Bij Dortmund is het bij elke thuismatch speciaal, maar tegen Bayern zal het nog wat straffer zijn. Het klopt dat zij niet in hun beste periode zitten, maar zo'n topmatch kan hen ook wakkerschudden."

   

  Met een zege zou Dortmund Bayern op 7 punten zetten. Toch wil Witsel het woord titel niet in de mond nemen. "Ons doel is kwalificatie voor de Champions League. Niemand in de kleedkamer praat nu over de titel."

  "Heb hier andere rol dan bij de Rode Duivels"

  Witsel krijgt van coach Lucien Favre de ruimte om regelmatig voorin op te duiken. Hierdoor maakt hij stilaan komaf met zijn "balletje breed"-reputatie. "Ik heb hier een andere rol dan bij de Rode Duivels. Daar ben ik meer een controleur. Ik speel beide posities graag. Maar maak van mij geen 10. Ik ben een box-to-box-speler."

   

  Witsel is met zijn 29 jaar ook een van de anciens bij Dortmund. "Ik ben hier een leider. Dat moet ook op mijn leeftijd.  Ik moet de jongeren gidsen op de moeilijke momenten. Ik praat ook veel met hen, om hen te motiveren. Ik ben geen brulboei, maar doe dat op mijn eigen, rustige manier. En de jongeren zijn hier heel respectvol."

  Witsel scoort in zijn debuutmatch voor Dortmund