• home
 • video
 • pas verschenen

  Sterling excuseert zich voor spookpenalty: "Er was geen contact"

  " "

  Sterling trapt in de grond en krijgt een penalty tegen Sjachtjor.

  Het was comedy capers en een grote scheidsrechterlijke blunder tijdens City-Sjachtjor. Sterling trapte in de grond, Kassai gaf penalty, Jesus maakte de 2-0. Na de 6-0-rammeling was de spookpenalty hét gespreksonderwerp. Sterling excuseert zich bij de ref, coach Guardiola vindt dat zijn speler de ref had mogen inlichten.

  Alleen op weg naar doelman Pjatov ging Sterling halfweg de eerste helft zomaar vol tegen de vlakte in de zestien: hij wou schieten, maar trapte in de grond. Penalty. Onterecht. Er was geen contact met verdediger Matvijenko achter hem.

   

  Sterling zweeg evenwel en liet Jesus de elfmeter omzetten. Na de match toonde de aanvaller zich evenwel schuldbewust voor de micro van BT Sport: "Ik weet niet wat er gebeurd is. Ik voelde geen contact, ik raakte licht de bal. ik wil me excuseren bij de scheidsrechter."

  Guardiola pleit voor VAR: "En Raheem had het kunnen zeggen tegen de ref"

  Kassai dacht dat Matvijenko Sterling haakte. Maar daar was dus niets van aan. City-coach Guardiola denkt er ook het zijne van: "We stelden vast dat het geen penalty was. Raheem had het kunnen zeggen aan de ref. Wij willen niet op zo'n manier scoren."


  Waarna de Spaanse voetbaltrainer een pleidooi hield voor de VAR, die volgend seizoen zijn intrede doet in de Champions League. "Het probleem is dat er geen VAR is in Europa. De scheidsrechter moet geholpen worden door de technologie. Het is niet goed om zo'n goal te maken, maar vorig seizoen is het ons ook overkomen tegen Liverpool."


  Hij verwees daarmee naar zijn uitsluiting in de kwartfinale van het kampioenenbal, toen hij hevig protesteerde voor een afgekeurde City-goal wegens dubieus buitenspel. Hoe onrechtvaardig ook, Guardiola zou zijn spelers wel nooit vragen om de strafschop zomaar naar de keeper te trappen of opzettelijk te missen. "Een trainer zou dat nooit vragen. Maar ik ben jong, ik kan nog leren."