• home
 • video
 • pas verschenen

  Als Quick-Step geen plaats heeft, ziet u Tafi bij UAE of Movistar rijden

  Andrea Tafi wil 20 jaar na zijn zege terugkeren naar de Hel.

  De Italiaan Andrea Tafi (52) wil in april over de stenen dokkeren van Parijs-Roubaix. Hij is aan het onderhandelen met een WorldTour-team. Haalbaar of niet, u ziet hem het liefst bij UAE of Movistar rijden. Al mag ook Quick-Step de ervaren rot in zijn ploeg zetten.

  Uw mening: Bij welke ploeg moet Andrea Tafi Parijs-Roubaix rijden?

  • UAE: 28%
  • Movistar: 19%
  • Deceuninck-Quick Step: 11%
  • Dimension Data: 10%
  • Education First: 6%
  • Bahrain: 4%
  • Katjoesja: 4%
  • Astana: 4%
  • CCC: 3%
  • Team Sky: 2%
  • Lotto-Soudal: 2%
  • AG2R, Sunweb, Team Jumbo, Trek, FDJ, Bora, Mitchelton: 1%

   

  Aantal stemmen: 6.317

   

  Onze mening: Bij deze ploegen zal Tafi volgens ons niet rijden

  • Deceuninck-Quick Step: Tafi heeft nooit onderhandeld met de Belgische succesformatie. "Ik heb even gesproken met Lefevere", zegt Tafi. "Lefevere zei dat hij het een mooi project vond. Maar ik heb geen plaats in zijn team gevraagd, dat leek me ook niet correct om te doen."
  • Bora-Hansgrohe: Met Peter Sagan raapt het team al publiciteit bij de vleet. Alles staat in het teken van de ex-wereldkampioen, die voor de 2e keer op een rij met de kasseitrofee wil zwaaien op het podium in Roubaix.
  • Lotto-Soudal: Normaal zal de Lotto-selectie vrij Belgisch getint zijn. Bovendien nam de ploeg dit seizoen afscheid van de buitenlandse "oudjes" Greipel, Bak en Sieberg. Tafi binnenhalen zou dan een vreemde zet zijn.
  • Trek-Segafredo: Degenkolb, Stuyven, Theuns, Pedersen, Mullen, De Kort, Kirsch... Tussen al dat kasseigeweld is er geen zitje meer vrij in de Roubaix-bus.
  • CCC:  Een nieuw samengesteld team dat nog wat moet zoeken naar structuur. Met het project-Tafi zou CCC nog een pak extra aandacht krijgen, daar hebben Van Avermaet en co niet echt nood aan.
  • Lotto-Jumbo: Wout van Aert of Andrea Tafi? Dan is de keuze snel gemaakt. De Nederlandse ploeg heeft er een topprioriteit van gemaakt om Van Aert volgend seizoen al in het geel te zien stuiven over de kasseien.
  • Team Sky: Tafi aanwerven zou indruisen tegen de transferpolitiek van de Britse sterrenformatie. Team Sky verleidt enkel jonge toptalenten en superknechten.
  • AG2R, Groupama-FDJ, Mitchelton-Scott en Sunweb

  Onze mening: Bij deze ploegen is er misschien wel plaats voor Tafi

  • UAE Team Emirates: Aanwinst Fernando Gaviria droomt er luidop van om ooit Parijs-Roubaix te winnen. En wie anders dan Andrea Tafi kan de onervaren Colombiaan tips geven tijdens de verkenning en misschien tijdens de Hel zelf. 

   

  Bovendien heeft Tafi met bijna de helft van de UAE-staf samengewerkt in zijn wielercarrière. Giuseppe Saronni, Joxean Matxin, Mauro Gianetti... Tafi kent ze allemaal van bij Mapei en Saunier-Duval.

   

  • Movistar: Bij de Spaanse armada moeten ze vaak smeken bij de renners om aan een selectie te komen voor de Hel. Publiciteit raapt de Spaanse ploeg er nauwelijks, Tafi zou dus een godsgeschenk zijn. Met nieuwkomer Roelandts heeft Movistar wel eindelijk een renner die verlekkerd is op kasseien. 
  • EF Education-First: Voor Sep Vanmarcke zou het project van Andrea Tafi de drukte rond hemzelf wat kunnen weghouden. In de luwte van de 52-jarige Italiaan zou Vanmarcke zich kunnen klaarstomen voor zijn eerste grote klassieke zege.
  • Dimension Data: De Zuid-Afrikaanse ploeg steunt al een pak goede doelen. Tonen dat atleten op leeftijd ook nog kunnen sporten, kan passen in die filosofie. 
  • Astana, Bahrain-Merida en Katjoesja