• home
 • video
 • pas verschenen

  Herygers: "Ik denk dat Cant ook een beetje ongerust aan het worden is"

  Sanne Cant komt aan in een cross, met de schouders omhoog.

  Het draait voorlopig wat vierkant voor Sanne Cant.

  Het gaat Sanne Cant voorlopig niet voor de wind. De wereldkampioene in het veld speelt in de klassementscrossen nog niet mee voor de zege. "Maar het kan snel verkeren", zegt Paul Herygers. "Sanne mag haar seizoen indelen zoals ze wil."

  "Het EK was echt iets voor Cant, maar ze haalde podium niet"

  1 podiumplek (3e in Boom), daar moet Sanne Cant het voorlopig mee stellen in de klassementscrossen. De wereldkampioene veldrijden holt voorlopig achter de feiten aan.

   

  "Het is een enorm verschil met vorig seizoen", zegt Paul Herygers. "Het is
  bekend dat Sanne Cant in november op gang schiet. Maar daar begin ik nu toch een klein beetje voor te vrezen."

   

  "Het EK vorig weekend was een parcours op haar maat. Er waren zandstroken,  kleine heuvels en er was wat bos. De omloop was echt iets voor haar. Maar Cant heeft het niet klaargespeeld om het podium te geraken."

  "Mindere voorbereiding door knie of door mislukt EK op de weg?"

  Had Cant een mindere voorbereiding? "Vorig seizoen is ze gevallen in Oostmalle, de laatste cross", vertelt Herygers. "Cant heeft zich toen pijn gedaan aan haar knie. Daar zal ze wel naweeën van hebben gehad."

   

  "Maar op het BK op de weg (waar ze 3e werd) is Cant sterk teruggekomen. Daarna heeft ze het EK op de weg als hoofddoel aangestipt, waar ze uiteindelijk uit de wielen werd gereden. Was dat het begin van een mindere aanloop naar het 1e deel van het cross-seizoen?"

   

  "Naar het weer verwijzen mogen we niet doen. De jongens die verlekkerd zijn op modder heb ik nog maar nauwelijks horen klagen, op Toon Aerts na dan vorig weekend. Organisatoren doen wat ze kunnen, maar het is verboden om het parcours onder water te zetten."

  "Niveau is omhooggetrokken door jonge garde"

  Is de tegenstand sterker geworden? "Het niveau van het vrouwenveldrijden is inderdaad omhooggetrokken", vindt Herygers. "Die
  jonge getalenteerde garde begint door te breken. Dan denk ik aan Worst, Arzuffi en Ceylin del Carmen Alvarado. "

   

  "Maar er is ook Betsema, over wie niemand sprak 2 jaar geleden. Die was toen nog een hobbyveldrijdster. Kim Van De Steene is al wat op leeftijd, maar ze heeft nu ook haar plaats afgedwongen. Ze won al 2 klassementscrossen en als de modder eraan komt, zal ze nog sterker zijn."

  "Haar successen zitten heel diep ingebakken in crossland"

  Herygers hoopt dat het tij snel keert. "Sanne Cant heeft ons de voorbije jaren zoveel plezier bezorgd. Haar successen zitten heel diep ingebakken in crossland."

   

  "Ze was op een gegeven moment de enige crossvrouw die geweldig pienter was. Cant kon in volle finale de juiste beslissing nemen."

   

  "Vorig jaar won ze het WK op een heel lastig parcours. Maar als Cant nu dat soort omloop voor de wielen krijgt, begint ze aan zichzelf te twijfelen."

   

  "Als de prestaties in november ook uitblijven, is er nog altijd geen vuiltje aan de lucht. Sanne Cant is de wereldkampioene. Ze mag haar seizoen indelen zoals ze zelf wil. Het kan ook snel verkeren."

   

  "Maar ik denk dat ze ook wel zelf een beetje ongerust aan het worden is. En dan moeten we het voor haar ook niet erger maken dan het al is."