• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome spreekt Spaans: "Ik begin 2019 in Ronde van Colombia"

  Chris Froome begon vorig jaar in de Ruta del Sol in Spanje, nu in Zuid-Amerika.

  Chris Froome heeft zijn eerste koers van 2019 bekendgemaakt: de viervoudige Tour-winnaar van Team Sky doet voor het eerst mee aan de Ronde van Colombia (12-17 februari). Hij maakte het nieuws zelf bekend in een videootje in het Spaans.

  Froome kondigt komst aan in het Spaans:

  De Britse topper bevestigde zijn deelname in een videootje van de Colombiaanse wielerfederatie, die de 2.1-koers organiseert. En Froome deed dat in het Spaans: "Ik ben heel tevreden dat ik in februari de Ronde van Colombia zal rijden. Het wordt de start van mijn seizoen 2019", luidt het.

   

  Froome, die vorig jaar zijn seizoenstart eveneens in februari maakte in de Ruta del Sol in Spanje, krijgt wellicht de Spaanse wereldkampioen Alejandro Valverde als tegenstander. Zijn komst is "voor 99 procent zeker", aldus de Colombiaanse bondsvoorzitter.

  " "

  Egan Bernal won in 2018 de eerste editie van de ronde van zijn land.

  Vorig jaar won Bernal

  De Ronde van Colombia in een nieuw jasje is aan zijn tweede editie toe. Vroeger heette de rittenkoers met aankomsten bergop op 3.000 meter hoogte Colombia Oro y Paz.

   

  De eerste editie vorig jaar was een prooi voor Froomes teammaat Egan Bernal. De jonge Colombiaan hield zijn landgenoten Nairo Quintana en Rigoberto Uran achter zich.

   

  Deze editie vindt plaats in het departement Antioquia, met als hoofdstad Medellin, in het noordoosten van het land. Volgens de bond zouden er een 175-tal renners meedoen over 27 à 28 ploegen, waaronder 7 WorldTour-teams.