• home
 • video
 • pas verschenen

  "In resterende matchen ons gezicht redden en coëfficiënt dienen"

  Hein Vanhaezebrouck.

  Anderlecht is Europees nu al uitgeschakeld.

  Het Europese verhaal van Anderlecht is na vier hoofdstukken al geschreven. "We hebben het hier niet weggegeven", klinkt het in koor. "We zijn in geen enkele wedstrijd weggespeeld, maar het is iedere keer hetzelfde verhaal."

  "Slagkracht voor doel ontbrak"

  1 op 12: met dat rapport ligt Anderlecht in Europa al tegen het canvas. "Dat is te wijten aan de eerste drie matchen, waar we meer punten hadden moeten pakken. Hier speelden we met het mes op de keel", oordeelde coach Hein Vanhaezebrouck bij Sporza.

   

  Anderlecht verloor met 2-0 in Turkije. "We kunnen terugblikken op een goeie wedstrijd, met veel controle en balcirculatie. Het enige wat ontbrak, was slagkracht voor doel. Daar zijn we te weinig gevaarlijk geweest. Voor de rest kan ik mijn spelers weinig verwijten."

   

  "We zijn in geen enkele wedstrijd weggespeeld. Het is iedere keer hetzelfde verhaal. Dat is een teken dat we nog moeten groeien, dat we bepaalde dingen nog beter moeten doen. We hebben een heel jonge ploeg. Ze moeten groeien. Ze maken fouten en die moeten eruit."

   

  "Als je dit voetbal brengt bij bepaalde clubs, is men tevreden. Het voetbal in sé is oké, maar het resultaat volgt niet. En bij Anderlecht is er veel meer druk om te winnen. Dan zegt iedereen dat het te weinig is."

  "Ik zal zeker geen B-team opstellen"

  "Uiteraard ben ik ontgoocheld", ging de T1 van Anderlecht verder. "Ik heb in Europa mooie parcours meegemaakt. Overwinteren is altijd mooi. Ik had er heel graag weer bij geweest. Ik denk dat we iets te licht wogen om het verschil in cijfers te kunnen omzetten."

   

  Anderlecht moet nu nog twee Europese matchen zonder inzet spelen. "Ik zal zeker geen B-team opstellen. Om ons gezicht te redden en om de Europese coëfficiënt te dienen, moeten we punten proberen te pakken. Dat zijn we verplicht aan onszelf en aan ons publiek."

  "Dit komt hard aan"

  • Sven Kums: "Dit komt hard aan. We speelden geen slechte wedstrijd. Misschien creërden we te weinig, maar we zaten goed in de match. Die kleine kansjes afmaken, dat hebben zij beter gedaan. We hebben de kwalificatie hier niet verloren, wel tegen Trnava en in onze thuismatchen. Iedereen is er 100 procent voor gegaan, je kunt niemand iets verwijten. We hebben het vandaag niet verloren."
  • Landry Dimata: "We hebben 70 minuten goed gespeeld, maar na die goal was het moeilijk. We hadden niet zoveel kansen en dan is het moeilijk om te scoren. Die twee matchen in Europa die ons nog resten? Ik zal me elke wedstrijd 100 procent proberen te geven en plezier proberen te hebben."