• home
 • video
 • pas verschenen

  Rik Verbrugghe wordt bondscoach van de wielerprofs en beloften

  Rik Verbrugghe.

  Rik Verbrugghe was aan de slag bij Bahrein-Merida.

  De Belgische Wielerbond heeft de knoop doorgehakt: Rik Verbrugghe is de opvolger van Kevin De Weert als bondscoach. "Hij neemt de profs en de beloftecategorie voor zijn rekening. Veldritcoach Sven Vanthourenhout staat hem bij als assistent bij de beloften", meldt de KBWB.

  Meteen na het WK in Innsbruck, op 30 september, raakte bekend dat Kevin De Weert het voor bekeken hield als bondscoach. De Weert was iets meer dan 2 jaar bondscoach en loodste Greg Van Avermaet naar de olympische titel, maar de ex-renner koos voor een rol als performance manager bij Lotto-Soudal.

   

  Sven Vanthourenhout, bondscoach van de veldrijders, werd getipt als opvolger, maar dat nieuws noemde de Belgische Wielerbond voorbarig. Onder meer Axel Merckx werd de voorbije weken naar voren geschoven als kandidaat, maar de KBWB kiest voor Rik Verbrugghe.

   

  De 44-jarige Verbrugghe krijgt de profs en de beloften onder zijn hoede, Sven Vanthourenhout wordt bij de U23 zijn assistent. Verbrugghe, schoonbroer van Greg Van Avermaet, zal op 1 december aan de slag gaan.

   

  Verbrugghe won in zijn profcarrière onder meer de Waalse Pijl en ritten in de Giro en de Ronde van Frankrijk. Hij werd daarna ploegleider bij Quick-Step en BMC. Dit jaar was hij sportief manager bij Bahrein-Merida, de ploeg van onder meer Vincenzo Nibali.