• home
 • video
 • pas verschenen

  Trump wipt Brecel in eerste ronde Champion of Champions

  Luca Brecel (WS-13) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales op het Champion of Champions snookertoernooi, dat plaatsvindt in Coventry (Engeland). Onze landgenoot moest in zijn eerste wedstrijd met 4-1 zijn meerdere erkennen in de Engelsman Judd Trump (WS-5).

  Brecel, die vorig jaar de halve finales bereikte nadat hij onder meer Trump met 4-0 had uitgeschakeld, begon nochtans goed aan de wedstrijd. Met een 69 break pakte hij de eerste frame.

   

  Trump stelde gelijk en strafte in de twee volgende frames het kleinste foutje meedogenloos af. In een mum van tijd en na breaks van 93 en 72 kwam Trump op een frame van de overwinning. In de vijfde frame kreeg Brecel nog een kans, maar hij miste een verre blauwe bal waarna Trump er 4-1 van maakte. 

   

  Trump, die in 2014 de finale verloor van tweevoudig kampioen Ronnie O'Sullivan, neemt het in de kwartfinales op tegen zijn landgenoot Kyren Wilson (WS-9). Die gaf de regerende wereldkampioen Mark Williams (WS-2) ook al met 4-1 het nakijken.