Rennersvakbond roert zich na controle Serry: "Respect voor privéleven"

  De controle van Serry lokt reacties uit.

  Pieter Serry werd gisterenavond tijdens het Gala van de Flandrien uit de zaal geroepen voor een dopingcontrole. De vakbond voor profrenners CPA is niet te spreken over het voorval en eist maatregelen.

  Voor Quick-Step-renner Pieter Serry verliep de feestavond gisteren toch een beetje in mineur. Serry moest de zaal verlaten, want dopingcontroleurs wilden een plasje en bloedstaal van de renner.

   

  "Konden jullie niet een uurtje wachten tot de show voorbij was? Dit is al mijn tweede controle in twee weken tijd, terwijl het seizoen gedaan is. Jullie verspillen jullie geld", schreef Serry vandaag op Twitter.

   

  De opvallende dopingcontrole is ook bij rennersvakbond CPA in het verkeerde keelgat geschoten. "Er zijn gevallen bekend waarbij renners werden gecontroleerd op hun huwelijksdag, tijdens een begrafenis of tijdens de eerste schooldag van hun kinderen", schrijft voorzitter Gianni Bugno in een statement.

   

  "Nu is er het geval van Serry. We kunnen niet meer toekijken op deze werkwijze, die geen rekening houdt met de privacy van renners. Zij staan zelf 2 procent van hun prijzengeld af om deze controles te financieren. Ze zijn de enige sporters die het antidopingsysteem zelf financieren."

   

  "De renners respecteren de maatregelen in de strijd tegen doping, maar ze vragen wel dat hun privéleven gerespecteerd wordt", klinkt het. De rennersvakbond wil nagaan van welke instantie de controle uitging en denkt aan een code die de rechten van de renners zou moeten beschermen.

  De tweet van Pieter Serry: