• home
 • video
 • pas verschenen

  L'Equipe: "Monaco beleefde tegen Club slechtste Europese avond uit zijn geschiedenis"

  Ontgoochelde gezichten bij Monaco.

  Ontgoochelde gezichten bij Monaco.

  De pandoering die Monaco kreeg van Club Brugge bezorgt de Franse kranten veel stof om over na te kaarten. "De onrust is overal", schrijft L'Equipe. "Henry beseft dat Monaco nu zo snel mogelijk moet winnen."

  L'Equipe: "Monaco werd thuis weggeveegd door bescheiden tegenstander"

  "Hoe is Monaco zo laag kunnen vallen?", opent de Franse sportkrant L'Equipe. "Het beleefde gisteren ongetwijfeld de slechts Europese avond uit zijn geschiedenis."

   

  "In 191 Champions League-matchen had Monaco nog nooit zo'n grote nederlaag geleden. Het werd thuis weggeveegd door een bescheiden tegenstander die al sinds 2005 niet meer gewonnen had in de Champions League." 

   

  "De Monaco-verdediging vertoonde nog nooit zoveel barsten. De twee Belgen Chadli en Tielemans waren ook onopvallend en Falcao is nergens meer."

  "Monaco jongleert met spelers op transfermarkt alsof het kegels zijn"

  Thierry Henry wordt niet zoveel verweten. "Het kwaad was eigenlijk al geschied tijdens de zomermercato. Monaco jongleerde toen met spelers alsof het kegels waren", klinkt het kritisch bij L'Equipe.

   

  "Henry lijkt voorlopig niet in staat om het tij te doen keren bij Monaco. Maar hij heeft wel gelijk wanneer hij zegt dat de score niet helemaal de juiste weerspiegeling is van de match. Het gedrag van de spelers was gisterenavond minder slecht dan tegen Reims." 

   

  "Maar de onrust is overal, ook bij Henry. Er is maar één oplossing: zo snel mogelijk winnen. Maar niemand kan zich inbeelden dat dat zondag zal lukken tegen PSG."

  "Vormer was een voorbeeldige kapitein, Vanaken de grote man"

  Voor de prestatie van Club Brugge had L'Equipe maar een klein blokje in zijn krant. "Het werd de grote avond van Hans Vanaken, die de architect was van de overwinning van zijn ploeg."

   

  "Doelman Ethan Horvath deed de nodige reddingen in het begin van de match. Hij ging nooit in de fout en toonde zich zelfzeker. De hele ploeg heeft vertrouwen getankt."

   

  "Wesley maakte een mooie goal, Nakamba zette de lijnen uit op het middenveld en Ruud Vormer toonde zich een voorbeeldige kapitein", besluit L'Equipe.