• home
 • video
 • pas verschenen

  Henry na nieuw debacle: "Als je niet straft, dan word je gestraft"

  Thierry Henry beleeft moeilijke tijden bij AS Monaco.

  AS Monaco kreeg gisteren een ferme tik van Club Brugge in de Champions League. Het blijft voor Thierry Henry dus wachten op zijn eerste zege als trainer van de Zuid-Franse club. "Toch moeten we positief blijven", klinkt het.

  "We stopten met spelen"

  "De score (0-4, red) geeft niet echt een correct beeld van de wedstrijd", zegt Henry op de website van zijn club. "Maar als je in de Champions League niet scoort, dan beland je in deze situatie. Die drie tegendoelpunten in tien minuten waren een klap."

   

  "Daarna merkte ik dat we stopten met spelen. Nochtans konden we Club Brugge in het begin van de wedstrijd in de problemen brengen. We krijgen goede kansen, maar maakten die niet af. Dan wordt het moeilijk. Als je niet straft, dan word je gestraft."

   

  "Wat ik vanavond vooral onthoud, is dat we met Kamil Glik opnieuw een speler verliezen. Toch waren er ook goede dingen. Massengo en Gouano lieten zich positief opmerken en ook Diop en Sylla kwamen goed vooruit. We moeten ons optrekken aan de prestatie van die jongeren."

   

  Komt het nog goed met dit Monaco? "Het is zaak om positief en rustig te blijven. We weten waar we ons moeten op concentreren. Maar zolang je niet wint, blijft het moeilijk."

  Het is zaak om positief en rustig te blijven. We weten waar we ons moeten op concentreren.

  Thierry Henry