• home
 • video
 • pas verschenen

  Azarenka en coach Fissette slaan de handen weer in elkaar

  De comeback van Azarenka na haar zwangerschap verloopt moeizaam.

  Voormalig nummer 1 van de wereld Viktoria Azarenka gaat weer in zee met Wim Fissette. De Belgische tenniscoach nam enkele weken geleden afscheid van Angelique Kerber en krijgt nu weer de tweevoudige laureate van de Australian Open onder zijn hoede.

  Wim Fissette begon in 2015 aan een eerste ambtstermijn als trainer van Viktoria Azarenka.  De Wit-Russische had in 2012 en 2013 de Australian Open gewonnen, maar was onder meer door blessureleed weggezakt uit de top 50 van het vrouwentennis.

   

  Onder Fissette kende Azarenka een kanonstart, met onder meer de dubbel Indian Wells-Miami in 2016. Ze schopte het weer tot de top 5 van de WTA-ranking, maar kondigde in de zomer van 2016 haar zwangerschap aan.

   

  Intussen timmert Azarenka aan de weg terug. Ze sloot dit seizoen af als nummer 51 van de wereld en pikt nu de draad met Fissette weer op.