• home
 • video
 • pas verschenen

  "Toch eens nadenken over de Nations League, er blijven maar wedstrijden bijkomen"

  Alderweireld was tegen PSV de enige Rode Duivel op het veld bij Tottenham.

  Tottenham pakte gisteren drie broodnodige punten in de Champions League. De Spurs klopten PSV met 2-1 en kunnen zich daardoor nog altijd plaatsen voor de volgende ronde. "Het wordt wel moeilijk", beseft Toby Alderweireld, die het na de wedstrijd ook nog had over de overvolle voetbalkalender.

  "Vergaten onszelf te belonen"

  Tottenham kwam tegen PSV 0-1 achter. Pas diep in de tweede helft schonk Harry Kane de Londense ploeg de zege met twee doelpunten. "We kregen nochtans een pak open kansen in de eerste helft", zei Toby Alderweireld bij Sporza.

   

  "Onze reactie na de achterstand was goed. Tegen een ploeg die heel snel is op de counter, hebben we het goed gedaan. Maar we vergaten onszelf te belonen met een paar doelpunten. In de Champions League krijg je geen 15 kansen, maar we zijn blijven doorzetten."

   

  Door de zege kan Tottenham zich nog altijd plaatsen voor de volgende ronde. "We moeten een kat een kat noemen: we moeten nu winnen van Inter en Barcelona. Dat zal niet gemakkelijk worden. Maar als we iets willen betekenen in de Champions League, moeten we er vol voor gaan."

  We moeten een kat een kat noemen: we moeten twee keer winnen tegen Inter en Barcelona.

  Jan Vertonghen

  "Nadenken over de Nations League"

  Vrijdag maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de Nations League-wedstrijden tegen IJsland en Zwitserland. Alderweireld zal er uiteraard bij zijn, maar heel wat andere Rode Duivels zijn niet fit, ook ploegmaats Jan Vertonghen en Mousa Dembélé niet.

   

  "Met Jan gaat het heel goed, over Mousa is er niet veel informatie", zegt Alderweireld. "Maar we hebben bij de Rode Duivels een heel brede kern. We moeten die blessures kunnen opvangen. Het zegt natuurlijk wel iets over de intensiteit van ons seizoen. We spelen om de drie dagen een wedstrijd en dat is veel."

   

  "Met de Nations League komt er nog een toernooi bij en zo blijven er maar wedstrijden bijkomen. Misschien moet daar toch eens over nagedacht worden. Dit is voor spelers in de Premier League een heel zware periode. Maar goed: de kern van de Duivels is breed, andere spelers moeten zich nu tonen."

  Met de Nations League komt er nog een toernooi bij en zo blijven er maar wedstrijden bijkomen. Misschien moet daar toch eens over nagedacht worden.

  De babbel met Toby Alderweireld na Tottenham-PSV: