• home
 • video
 • pas verschenen

  Ibrahimovic werd tegen zijn zin aan PSG verkocht, "maar er was geen weg terug"

  In de zomer van 2012 stelt PSG Zlatan Ibrahimovic voor onder de Eiffeltoren.

  Zlatan Ibrahimovic

  Zlatan Ibrahimovic speelde 4 jaar voor Paris Saint-Germain.

  0 / 0

  In zijn nieuwe biografie vertelt Zlatan Ibrahimovic (37) over zijn transfer van Milan naar Paris Saint-Germain. "Ze zouden mijn wensen nooit aanvaarden", dacht de topspits. Hij kreeg ongelijk.

  "Milan ging me niet verkopen"

  In de zomer van 2012 ruilde Zlatan Ibrahimovic AC Milan voor Paris Saint-Germain. Tegen zijn zin. Dat vertelt hij in zijn nieuw boek "I am football".

   

  De voormalige Milan-baas Adriano Galliani had Ibrahimovic verzekerd dat hij niet hoefde te vertrekken. "Galliani zei me: "Maak je geen zorgen, Zlatan. We verkopen je niet", doet de topvoetballer zijn verhaal.

   

  "Enkele weken later was ik gaan jetskiën. Toen ik terugkwam, had ik vijf gemiste oproepen van Mino (Raiola, zijn makelaar, red). "Leonardo gaat je bellen", zei hij. Leonardo? Welke Leonardo? Tot het me plots duidelijk werd dat hij het over de technisch directeur van PSG had."

   

  "Ik heb tegen Mino gezegd: "Ik neem niet op als hij belt." Galliani heeft me beloofd dat hij me niet verkoopt. Mino antwoordde: "Dat weet ik, maar ze hebben je al verkocht."

  "Ik dacht dat ze nooit aan mijn eisen zouden voldoen"

  PSG schreef 21 miljoen euro over naar Milaan. "Ik heb Mino gezegd dat we het PSG erg lastig gingen maken", vervolgt Zlatan Ibrahimovic zijn verhaal.

   

  "Ik wou mijn toploon van Milan behouden, zodat ze zouden zeggen: "Man, ze overdrijven, ze vragen veel te veel." Dat wilde ik gebruiken om er onderuit te komen."

   

  "Ik heb al mijn wensen opgelijst. Toen ik klaar was heb ik mijn vrouw Helena gezegd dat ze dat nooit zouden aanvaarden. Dat was onmogelijk."

   

  Ibrahimovic kreeg ongelijk. "20 minuten later belde Mino al terug: "Je krijgt alles waar je om vroeg." Er was geen weg terug. Ik ben een man van mijn woord, als ik zeg dat ik iets zal doen, doe ik het ook."

   

  Ibrahimovic speelde 4 jaar voor PSG. In 180 wedstrijden maakte hij 156 doelpunten voor de Frans-Qatarese topclub. In 2016 trok Ibrahimovic naar Manchester United, nu voetbalt hij in de Verenigde Staten voor Los Angeles Galaxy. 

  "Ik wou mijn toploon van Milan behouden, zodat ze zouden zeggen: "Man, ze overdrijven, ze vragen veel te veel."

  Zlatan Ibrahimovic
  Zlatan Ibrahimovic en Olivier Deschacht

  Olivier Deschacht heeft ergens nog een PSG-shirt van Zlatan Ibrahimovic liggen.