• home
 • video
 • pas verschenen

  Trebel wilde "familie Bayat steunen" met handboeigebaar

  Adrien Trebel

  Zo viert Adrien Trebel zijn doelpunt tegen Waasland-Beveren.

  Anderlecht-speler Adrien Trebel heeft tekst en uitleg gegeven bij zijn handboeigebaar. In eerste instantie wilde hij de familie van zijn aangehouden makelaar Mogi Bayat een hart onder de riem steken.

  Na zijn doelpunt tegen Waasland-Beveren kruiste Adrien Trebel zijn voorarmen. De middenvelder van RSC Anderlecht verwees daarmee naar zijn makelaar Mogi Bayat, die sinds 10 oktober in de cel zit op verdenking van witwaspraktijken.

   

  "Mijn eerbetoon was bedoeld om de familie van Mogi Bayat te ondersteunen. Zij leeft nu al enkele weken zonder vader en echtgenoot", verduidelijkt Trebel op de website van Anderlecht. "Ik ben zelf kind van gescheiden ouders en ik weet wat het is om zonder één van je ouders op te groeien."

   

  "Ik wilde ook de mens Mogi Bayat steunen, met wie ik een goede relatie onderhoud. Het spreekt vanzelf dat ik de rechtsgang en de rechtspraak ten volle eerbiedig", voegt Trebel er nog aan toe.

   

  Naast Trebel kruisten ook De Belder (Cercle), Dewaest (Genk), Tainmont (KV Mechelen), Pierrot (Moeskroen) en Amallah (Moeskroen) de handen om de manager te steunen. Dat hadden ze vooraf afgesproken.

  Dylan De Belder (l), Adrien Trebel (m) en Sébastien Dewaest (r).