• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko na klinkende Champions League-zege: "Eindelijk beloond"

  Club Brugge

  Ivan Leko balt de vuist met zijn spelers.

  Ivan Leko en doelpuntenmaker Hans Vanaken verlaten Monaco met een brede glimlach. Al vinden de coach en de speler van Club Brugge nu ook weer niet dat ze hun beste optreden hebben opgevoerd in de Champions League.

  Coach: "Niet onze beste, wel historisch"

  "We hebben niet onze beste Champions League-match gespeeld, maar wel een historische", reageert coach Ivan Leko bij Sporza. "Met 0-4 winnen in Monaco is ronduit fantastisch voor het Belgische voetbal."


  Toch blijft Leko kalm. "In het begin van de wedstrijd speelden we te soft. Dat komt door de opeenvolging van wedstrijden", denkt hij. "Gelukkig hadden we een topkeeper tussen de palen staan. Hij was onze man van de match."

   

  Na het aarzelende begin scoorde Club Brugge wel 3 keer in 10 minuten. Leko: "Een droomscenario. Misschien zijn we beloond voor onze vorige wedstrijden. Eindelijk lukte alles een keer. Elke kans was raak."

   

  Is het Europa Leagueticket nu binnen voor Club Brugge? "In voetbal kan alles", antwoordt Leko. "We hebben een voordeel, maar we gaan niet rekenen. Al is een cadeau van Atletico Madrid altijd welkom."

   

  Ruud Vormer antwoordde met een doelpunt. "Ik heb geen fantastische, maar wel een goeie Ruud Vormer gezien. Hij is en blijft belangrijk voor het team", beaamt de trainer.

  Vanaken: "Een van mijn mooiste avonden"

  "Persoonlijk heb ik zeker een van mijn mooiste voetbalavonden beleefd", reageert Hans Vanaken na zijn twee goals in Monaco. "Ik scoor een eerste keer in de Champions League, dat voelt goed aan op het hoogste niveau."


  "De eerste minuten waren moeilijk, maar daarna klopte alles voor ons. Na ons eerste doelpunt konden we druk ontwikkelen. Monaco zat duidelijk niet goed in zijn vel. Met dat doelpunt gaven we ze een extra tik."

   

  "Monaco startte scherper dan wij, net zoals Genk vorig weekend. Misschien is dat een werkpunt voor ons: we moeten beter aan de wedstrijd beginnen."
  Ook volgens Vanaken heeft Club Brugge niet zijn beste Champions League-match gespeeld. "Voetballend was deze wedstrijd minder, maar dankzij de zege stap ik wel vrolijker van het veld."

   

  "We zijn heel tevreden met de 3 punten, ook met het oog op de Europa League. Ik geloof niet dat Monaco nog 4 op 6 scoort tegen Atletico en Dortmund, al weet je natuurlijk nooit in het voetbal."

   

  In de tweede plaats voor Club Brugge gelooft Vanaken evenmin. "Neen, je moet realistisch zijn", vindt hij. "We zullen ons ding zijn, maar Dortmund zit wel in een flow."

  Horvath: "Houd de 0 in mijn debuut"

  Ook Ethan Horvath heeft een mooie avond achter de rug. De doelman van Club Brugge stapte van het terrein met een clean sheet.


  "Een fantastische prestatie van het team", vindt de Amerikaan. "Ik ben ook erg blij met mijn match. Met enkele saves heb ik mijn steentje kunnen bijdragen."

   

  Bij 0-0 schudde Horvath een knappe redding uit zijn mouwen op de poging van Diop. "Als ik die slik, krijgen we het moeilijk, zeker op verplaatsing. Ik mag nu 3 matchen op een rij trots zijn op mijn prestatie."

   

  "En ik debuteer in de Champions League met de 0 op het bord. Dat geeft me een flinke boost", lacht de minzame doelman.

  Mata: "Uniek"

  "Dit is uniek", reageert flankspeler Clinton Mata. "Een wedstrijd in de Champions League winnen, is niet iedereen gegeven. We zijn allemaal erg verheugd."


  Historisch wil Mata de zege niet noemen, eerder een beloning. "We waren erg efficiënt, daar hadden we erg hard voor gewerkt", is zijn uitleg. "We hadden al wat laten zien in de Champions League, nu kwam het er ook een keer uit."

   

  "Iedereen mag tevreden zijn over zijn prestatie, zeker onze doelman. Ethan (Horvath, red) heeft een grote wedstrijd gespeeld", besluit Mata.

  Tielemans: "Alles zit tegen"

  Youri Tielemans heeft geen onaardige wedstrijd achter de rug, maar de Rode Duivel ging wel de boot in met Monaco. "Ik zat best goed in de match, maar na een 0-4-nederlaag kan ik het daar moeilijk over hebben", reageert hij bij Proximus 11+.

   

  "We begonnen erg goed, maar slikten dan twee doelpunten. Zelf scoren, lukte niet. Alles zit tegen. We gaven het ook weg", vindt Tielemans, die volgend weekend ook nog eens PSG over de vloer krijgt.

   

  "Daarna volgt de interlandbreak. Hopelijk doet die ons deugd", besluit hij.

  Cools, Tielemans en Vanaken

  Tielemans wringt zich tussen Club-spelers Cools en Vanaken.

  Henry: "We zitten mentaal aan de grond"

  Thierry Henry staat na amper een paar matchen al onder druk bij Monaco. "Maar de score is geen correcte weerspiegeling van het spelbeeld. Alleen moet je in Europa je kansen afmaken. Anders word je daarvoor afgestraft."

   

  "Club scoorde bij de eerste kans die het kreeg. Wij hielpen hen dan ook nog eens door fouten te maken. We hebben onszelf gestraft. Helaas laten we nogal snel het kopje hangen. Dat baart me het meeste zorgen."

   

  "De groep zit mentaal aan de grond. We moeten ons nu focussen op de Franse competitie, al wordt het een moeilijk verhaal. Ik wil de spelers graag helpen, maar ze zullen ook zelf hun niveau moeten opkrikken."