UEFA-voorzitter: "Super League zou saai en schadelijk zijn"

  Aleksander Ceferin

  Aleksander Ceferin

  UEFA-preses Aleksander Ceferin is fel gekant tegen het idee van een Super League als alternatief voor de Champions League. "Zolang ik voorzitter ben, zal ik er alles aan doen om het tegen te houden", waarschuwt de Sloveen.

  Volgens documenten van Football Leaks zouden 16 Europese topclubs met het idee spelen om een Super League op te richten. Die competitie zou in 2021 van start gaan en zou weleens nefast kunnen zijn voor de Champions League, die georganiseerd wordt door de Europese voetbalbond UEFA.

   

  Het mag dus ook niet verbazen dat UEFA-preses Aleksander Ceferin geen fan is van het idee. "Een Super League zou schadelijk zijn voor het mondiale voetbal", zegt Ceferin aan Kicker. "En saai ook, want pakweg Juventus-Torino is boeiender dan elke week Juventus-Bayern."

   

  "Zolang ik voorzitter van de UEFA ben zal ik er alles aan doen om een competitie als de Super League tegen te houden. Met zo'n gesloten systeem verdwijnt de solidariteit en de ontwikkeling van het voetbal. Op de lange termijn zullen de topclubs zelf de verliezer zijn."