• home
 • video
 • pas verschenen

  3 spelers van Mogi Bayat kruisen de armen op het veld

  " "

  Wat De Belder (Cercle), Trebel (Anderlecht) en Dewaest (Genk) bedoelen met hun beweging, zeggen ze niet.

  Het was een opvallend beeld de voorbije speeldag. Zowel Cercle-spits Dylan De Belder, Anderlecht-middenvelder Adrien Trebel als Genk-verdediger Sébastien Dewaest kruiste de voorarmen. Trebel gaf aan de RTBF toe dat de beweging een verwijzing was naar Mogi Bayat, de geviseerde makelaar van de drie voetballers.

  Wat de boodschap is achter de beweging - die lijkt op armen met handboeien om - en of en welke spelers die hebben afgesproken, is niet duidelijk.

   

  Dewaest bond de kat de bel aan bij de voorstelling van de ploegen voor de topper tegen Club Brugge, waarbij hij voor de camera kort zijn armen kruiste.

   

  De Belder volgde later op de avond, nadat de spits Cercle Brugge op de valreep over de streep had getrokken tegen Moeskroen.

   

  Gisteravond was het de beurt aan Trebel, toen die in de slotfase de 0-2 maakte tegen Waasland-Beveren. Beide spelers vierden hun doelpunt met gekruiste voorarmen.

   

  Ze vertelden naderhand niks over hun gebaar, wel gaf Trebel aan de RTBF-journalist ter plaatse toe dat het een verwijzing was naar Mogi Bayat.

   

  Bayat is een spilfiguur in het grote fraudeonderzoek in het Belgische voetbal. De spelersmakelaar zit in de cel en wordt beschuldigd van lidmaatschap van een criminele organisatie en witwassen.

  Foto's van de 3: